Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Obiektyw makro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pachnix Zobacz posta
    ... Chociaż ja tam wolę fotografować tak jak już mówiłem kwiatki a one to się raczej nie ruszają... no chyba, że na wietrze
    Oj ja właśnie z tym wiatrem zawsze walczę - nigdy nie jest wystarczająco bezwietrznie przy zdjęciach z dużym powiększeniem.
    Pozdrawiam serdecznie

Domyślnie

Ja posiadam tamrona 90, na prawdę polecam. Świetna ostrość. Może niekoniecznie do robaków (chociaż te też daje rade uchwycić), ale do roślin spokojnie Aczkolwiek jest makro ale nie z jakimś morderczym zbliżeniem, do tego warto dokupić trochę spzretu, ale to inna bajka. W bądź razie w tej cenie tamron wydaje mi się najlepszym zakupem.

Domyślnie

Jak na moje Tamron 90, Tokina 100, stary Nikkor 105...nie wiem jak sigma 105, ale wszystkie szkiełka makro pracują super szczególnie na przysłonach typu f8. Ale spokojnie ostre są od 2.8. Ja mam obecnie nikkora 105 i praktycznie brak w nim aberracji. Uwielbiam to szkło. Mam nawet zamiar spróbować go portretowo dopóki nie zakupię 85 bo 70-200 robi mi się coraz cięższy
    Aaa jest jeszcze stary tamron 90 równie dobry optycznie a przy odrobinie szczęścia można go taniej kupić....chociaż ja ostatnio zrobiłem zdjęcia kwiatów nikkorem 55 ...i chyba wiem dlaczego uważany jest za takie ostre szkło...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    okolice Gliwic / scotland

Domyślnie

a ja dzisiaj zakupilem Nikon 55mm f/2.8 AI-s w cenie 50 funtów . Stare i dobre cgyba szkielko . Pasuje do mojego d80 jak i N90. Mam nadzieje tylko ze znajde chwile czasu zeby postrykac cos w najblizszym czasie.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów