Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Zlot zabytków

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Zlot zabytków

W zeszłą niedzielę z okazji dnia miasta na naszym Rynku odbył się zlot pojazdów zabytkowych. Jak więc nie mogłem opuścić takiej gratki i nie pójść po fotografować pięknych wychuchanych cacek.
    1 - 2 zabytkowe fiaty 125p

2 garbusek

3 Tatra lub Skoda (nie pamiętam )

4 Mercedes

Tak więc proszę was o sumienną ocenę moich starań

Domyślnie

3. Skoda ( Octavia - kabriolet )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 124miko Zobacz posta
    3. Skoda ( Octavia - kabriolet )
    Raczej Felicja
    aparaty i obiektywy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robi200 Zobacz posta
    Raczej Felicja
    Masz rację - mea culpa.

Domyślnie

słabe zdjęcia. Kadry niekorzystne, balans bieli a nawet bardziej - ekspozycja, kuleją.
    D610 + D90 | 14 2.8 | 35 1.8 | 50 1.4 | 85 1.4 | (105 2.0 DC) | SB800 + YN465 + YN465II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IaceQ Zobacz posta
    słabe zdjęcia. Kadry niekorzystne, balans bieli a nawet bardziej - ekspozycja, kuleją.
    Jestem nowy i sie uczę dlatego dziękuję za opinie ale co znaczy kadry niekorzystne??

Domyślnie

To znaczy że na trójce uciąłeś tył samochodu a na czwórce fragment opony. Dobrze jest zostawić trochę oddechu dookoła głównego fotografowanego podmiotu aby obserwator mógł w komfortowych warunkach delektować się zdjęciem
    D610 + D90 | 14 2.8 | 35 1.8 | 50 1.4 | 85 1.4 | (105 2.0 DC) | SB800 + YN465 + YN465II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IaceQ Zobacz posta
    To znaczy że na trójce uciąłeś tył samochodu a na czwórce fragment opony. Dobrze jest zostawić trochę oddechu dookoła głównego fotografowanego podmiotu aby obserwator mógł w komfortowych warunkach delektować się zdjęciem
    +1
    https://www.facebook.com/photoPJ
    "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców" - Colin McRae

Domyślnie

oddech czy powietrze w usta.... spór odwieczny o którym kiedyś wspomniałem, zależy od warunków w jakich fotografujesz czy wokół jest burdel czy porządek, robiąc zdjęcia sam będziesz wiedział kiedy możesz sobie pozwolić na ścisłość a kiedy na szeroki pełny powietrza obrazek, na niektórych kolory jakby wyblakłe na innym zaś czerwony aż oczy bolą, rozumiem, że gołe JPG-i nie RAW-y

Domyślnie

Dokładnie zdjęcia robione w JPG gdyż w czasie roku szkolnego nie zawsze mam czas na obróbkę RAW

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów