Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Domyślnie

Dokladnie chodzi o adresowanie, gdzie przy 32 bitach mamy raptem 2^32 (ponad 4 miliardy) do zaadresowania. Jest to laczna pula w systemie, ktory poza ramem ma jeszcze do "obsluzenia" m.in. przerwania. Stad to widoczne "troche ponad 3GB ramu". Na adresowanie przerwan itd. przypadaja najmlodsze bity, wiec reszta zostaje na ram. Przy 64-bitach mamy 2^64 bitow mozliwych do zaadresowania, a to juzo wiecej Poza tym rejestry procesora rowniez sa 64-bitowe i moge pewne artmetyczne operacje wykonywac szybciej i efektywniej.

Domyślnie

Ja swojego starego Prescota P4 odmuliłem b. szybko. Grzał się niemiłosiernie -temperaturka nie dawala wogule popracować. Nawiew - wywiew obudowy, nowa polecana pasta i porządny cooler z heedpajp na cpu i w stresie (ogień w NXsie ew. gra - symulacja lotnicza) nie przekracza 55 st. Teraz to dopiero komfort jazdy, tylko 2 rdzenia brakuje
    D610 D70 N80-200/2,8 P200/4 N102/2,5 Taku55/1,8 ~135 N18-70, Pixma IP4700+OCP tetenal photo silk & fomei nano pearl

Domyślnie

OK. dzieęki za porady i zamierzam najpierw oddmuchać system poprzez reinstalacje a raczej instalację WIN 7 Ultimate64bit. Moje pytanie jest następpujące. Czy muszę najpierw robić format C: czy od razu wciskać płyte z instalatorem. Obecnie mam Viste 32bit.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Formatowanie robisz podczas instalacji. Gdzieś tam jest taka opcja. Jak będziesz uważnie śledził to znajdziesz ;]

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Tak, chodziło mi o to, czy trzymasz jak niektórzy, wszystkie zdjęcia w kupie, co jest raczej mało rozsądne i zupełnie niewydajne, czy też dzielisz materiał na sesje/okresy - jak bądź, byle nie po tysiące zdjęć.
    Mi również wyszło, że zdrowiej dla LR jest, jeśli zdjęcia leżą sobie na dysku tam gdzie leżały, a nie są wciągane do jego własnej biblioteki.
    Mógłbyś mi wytłumaczyć jakim cudem dokonujesz jakichkolwiek korekcji w LR bez importowania zdjęć do jego katalogu?

Domyślnie

Żaden cud, tylko uważna obserwacja opcji w ustawieniach importu.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

W takim razie chyba mam jakiegoś innego LR:

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów