Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Domyślnie

Wybacz, ale nie interesują mnie notki prasowe w wykonaniu pseudo-dziennikarzyn, którzy nie do końca rozumieją temat o którym piszą. Miałem nadzieję, że napiszesz coś z własnych doświadczeń.
    Akurat optymalizacja pod Intele dotyczyła przede wszystkim Maków - CS3 to pierwsza wersja natywna dla MakInteli. Owszem CS3 korzysta z wielu rdzeni, ale tylko w bardzo nielicznych operacjach, jak niektóre filtry (i to wcale nie te najbardziej przydatne). Pod Windą coś lepiej jest dopiero od CS4.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    A jak masz zorganizowaną bibliotekę LR?
    Nie bardzo wiem co odpisać. Chodzi ci o to ile folderów importowanych. Góra dwa po 700 zdjęć.

Domyślnie

Pytałeś o podzespoły - co mógłbym Ci polecić tak by sprzęt na kolejnych kilka lat Ci posłużył...

TOTAL: akurat mieścimy się w 3 k zł

Obudowę, dyski itp masz. Z czasem (albo od razu jak możesz) dokup do tego jakąś sympatyczniejszą grafikę, np coś klasy GTX260 albo Radeon 5770 za ok 600zł - karty o chyba najlepszym stosunku możliwości do ceny - nie jest to high end jeżeli chodzi o grafikę, ale za bardzo przyzwoite pieniądze masz bardzo przyzwoitą wydajność, pozwalającą spokojnie pograć w większość gier (dobry wyznacznik możliwości karty).

Powinno na sprzęcie pracować się trochę lepiej
    Wychowany na Fuji...

Obecnie - "jedną nogą" w Nikonie... =]

Domyślnie

Proponowalbym tez przeniesc watek do dobrego dzialu

Domyślnie

problemem jest soft, a nie sprzęt

po 3 latach masz na pewno taki śmietnik w systemie, że siłą rzeczy musi mulić
    ja bym zaczął od reinstalacji systemu, problemy znikną

Domyślnie

DWłasciwie jeśli chodzi o komputery to znam się tylko na tym co mozna na nich stworzyć . Pojęcia nie mam o systemach i innych cudach. Dlatego mooje kolejne pytanie może zabic was ze smiechu.
    Czy Windows 7 64bit to system który może działać pod moim sprzętem bez problemu? I co to właściwie oznacza te 64 bit w przełozeniu na korekcję zdjęć?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maxik Zobacz posta
    Nie bardzo wiem co odpisać. Chodzi ci o to ile folderów importowanych. Góra dwa po 700 zdjęć.
    Tak, chodziło mi o to, czy trzymasz jak niektórzy, wszystkie zdjęcia w kupie, co jest raczej mało rozsądne i zupełnie niewydajne, czy też dzielisz materiał na sesje/okresy - jak bądź, byle nie po tysiące zdjęć.
    Mi również wyszło, że zdrowiej dla LR jest, jeśli zdjęcia leżą sobie na dysku tam gdzie leżały, a nie są wciągane do jego własnej biblioteki.

Domyślnie

Nic, jesli samo oprogramowanie nie bedzie zoptymalizowane pod 64-bitowa architekture. Teorytczne, jest szybciej, w praktyce... jak zawsze
    A czy W7 bedzie dzialal pod Twoim systemem? Jesli masz 64-bitowy procesor to tak (wydaje mi sie, ze kazdy C2D taki jest, ale warto sie upewnic). No i masz dwa dyski, co ciutke przyspiesza dzialanie sytemu i softu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Azazel85 Zobacz posta
    Pytałeś o podzespoły - co mógłbym Ci polecić tak by sprzęt na kolejnych kilka lat Ci posłużył...
    A po co i9? Kasa wyrzucona w bloto. Stosunek wydajnosc/cena koszmarny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maxik Zobacz posta
    I co to właściwie oznacza te 64 bit w przełozeniu na korekcję zdjęć?
    W 64-bitowy pozwoli Tobie na zainstalowanie znacznie więcej pamięci RAM niz 32-bitowy. Ten ostatni obsługuje nie więcej niż 3 GB z małym naddatkiem. Mając więcej RAMu możesz stosownie więcej przydzielić na potrzeby PSa, i nie będzie walki o pamięć z innym, otwartym jednocześnie, pamięciożernym programem jak Lightroom czy NX2.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów