Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Domyślnie Jaki komputer polecicie.

Witam,
    Pracuję na dość starym sprzęcie Dell:
    -> Vista
    -> 32-bit system
    -> Intel Core 2 CPU 4300 1,80Ghz 1,79 GHz
    -> Ram 3 GB DDR
    -> NVIDIA GeForce 7300 LE
    -> dwa dyski wewn 250 GB + 500 GB
    -> dwa zewn 2 X 1tb

Częso mi ostro zamula przy PS3 i Lr razem pracujące. Zasanawiam się nad wymianą/ kupnem nowego kompa ale za nic sie nie znam na tych wszystkich prockach i kartach grafiki itp.
    O jakiej specyfikacji komp byście polecili do osterj obróbki zdjęć? Budżet 3 tys. ale moge negocjować wyżej. Da się?

Domyślnie

Ja zrobiłbym tak: zostawiam dysk, budę i grafikę. Kupuje jakiegoś wielo-rdzeniowca np. i5 lub jeszcze lepiej - i7; do tego ramu z 8 GB i obowiązkowo 64-bitowy system. Postawiłbym to na jakiejś sensownej płycie i tyle. CS3 z tego co pamiętam nie korzysta z grafiki w taki sposób jak CS5. Oba ładnie wykorzystują procki wielordzeniowe. No i pozbądź się tej Visty.

Domyślnie

Wykorzystanie kart graficznych pojawiło się w CS4. I od kiedy to CS3 tak ładnie obsługuje wiele rdzeni, bo najwidoczniej przegapiłem jakąś cichą rewolucję?

Domyślnie

Sory za OT, ale zamula Cie przy takim sprzecie? No moze LR, bo ten to sie nigdy nie naje zasobami sprzetowymi, ale tak ogolnie, to jest az tak zle?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Sory za OT, ale zamula Cie przy takim sprzecie? No moze LR, bo ten to sie nigdy nie naje zasobami sprzetowymi, ale tak ogolnie, to jest az tak zle?
    W sumie da się żyć, ale jak chce pracowac na tych dwóch softach na raz to krew mnie zalewa od prędkości realizowania poleceń.
    Może to ta Vista. Mam ten komp od lat 3-ech ale nigdy nie formatowałem dysku. Może to pomoże????

Domyślnie

A jak masz zorganizowaną bibliotekę LR?

Domyślnie

1.Wymień Vistę na W7 64-bit i dołóż trochę pamięci.
    2. Zrób jednak ten format wszystkich HD.
    3. Nie będą się rozpisywał, co możesz jeszcze zrobić, bo wszystko jest tu: http://kb2.adobe.com/cps/401/kb401088.html

Oszczędny w słowach Awatar SzMuD
    Miasto
    Rumia /k. Gdyni

Domyślnie

a defragmentacja byla? Moze warto ....
    Coolpix 4500 / D7100 + N17-55 + N35 + N55-200VR + SB-700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Wykorzystanie kart graficznych pojawiło się w CS4. I od kiedy to CS3 tak ładnie obsługuje wiele rdzeni, bo najwidoczniej przegapiłem jakąś cichą rewolucję?
    A proszę Ciebie bardzo [URL="http://www.purepc.pl/node/916"].

A ja myślę że na tej Viście masz zainstalowane stery od MS a nie od producentów. Może wymień wszystkie stery na najnowsze jakie tylko znajdziesz. No i zoptymalizuj sam system, zaprzyjaźnij się z programikiem msconfig.

Domyślnie

Sorry: w pkt 2. miała byc defragmentacja, a nie format. Mam nadzieję, że nie zdążyłeś sformatować dysków.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów