Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Sb600 a może inna...

Panie i Panowie zwracam się do Was z ogromną prośbą ostatnio stwierdziłem iż potrzebuję 2 lampy ale jako "zapas " przy ślubach , mam pewien mętlik w głowie już od czytania i prosiłbym o pomoc , więc tak :

posiadam sb 800 , 900 nie chcę bo szczerze żal mi wydać na nią kasy , i teraz zastanawiam się nad sb 600 ale nie wiem czy można ją wyzwolić np błyskiem lampy wbudowanej bo chyba nie jeśli się mylę proszę o poprawienie mnie .

trochę zniechęca mnie cena sb 600 gdyż waha się ona w okolicy 1000 zł a jest to dużo moim zdaniem jak na możliwości owej lampy . Czytałem trochę o nissinach ale mają dużo negatywnych opinie i trochę się boję ,że nie będzie tak naświetlać jak lampa systemowa . Czy można kupić lampę do 1000 z możliwością wyzwalania jej lampą wbudowaną , która byłaby rónie dobra jak sb 600 czy jednak systemową .
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Sb-600 można wyzwolić bezprzewodowo w CLS

Ale lepszy i tańszy jest Metz 48 AF-1
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Dokładnie, brałbym Metza, choć 600-kę można kupić znacznie taniej niż te 1000 zł. nawet ostanio na forumowej giełdzie była za 600 zł.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Ja swoją 600-tkę kupiłem w Vobisie za 828zł. nową. Myślę że jako zapasowa lampa, spokojnie da radę, ja jestem zadowolony. Jeżeli nie SB-600, to tak jak koledzy dobrze prawią, Metz 48 AF-1.
    Nikon DX

Domyślnie

Przyjaciele czyli można wyzwalać za pomocą błysku sb 600?? bo zawsze myślałem ,że nie

Domyślnie

Oczywiście, że można. O ile rozmawiamy o CLS. Zwykłej fotoceli ani ona, ani Metz nie posiadają.

Domyślnie

no to teraz Panowie mam dopiero ciężki orzech do zgryzienia ;/ , a jak wypada metz jeśli chodzi o rozprowadzanie światła czy ma jakieś skłonności do przepalania , czy posiada coś jak w nikonie ttl bl

Domyślnie

Ma wszystko to, co SB-600, plus parę innych przydatnych rzeczy. Naświetla idealnie.

Domyślnie

a Przyjacielu powiedz mi jak jest z awaryjnością , przeczytałem kilka opini w których ludzie narzekali iż po roku się psuła tzn ładowała się ok 5 min , i jak jest z korekcją mocy czy jest szybko dostępna ???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Ma wszystko to, co SB-600, plus parę innych przydatnych rzeczy. Naświetla idealnie.
    Przyjacielu bo zapomniałem czy mógłbyś zamieścić też jakieś przykładowe zdjęcia byłbym b zobowiązany

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów