Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie SB 800 lub SB 900

Witam. Mam problem. Moja SB 900 przepala mi zdjęcia z Nikonem D700. Natomiast tego problemu nie mam z SB 800. Więc co, wniosek nasuwa sie sam? Sprzedać SB 900 a zostawić sobie SB 800? Może mi pomożecie? Jaka może być przyczyna przepalania tych zdjęć? I dlaczego nie ma ich z SB 800? To tyle pytań. Liczę na pomoc.
    Pozdrawiam - Smurfetka

Domyślnie

Może w 900 masz włączoną kompensację ekspozycji, albo zabrudzone styki ??
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie SB 800 lub SB 900

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Może w 900 masz włączoną kompensację ekspozycji, albo zabrudzone styki ??
    Przepraszan Cię, ale jaki wpływ mogą mieć zabrudzone styki?
    Pozdrawiam - Smurfetka

Domyślnie

Pomiar światła jest w aparacie i aparat przekazuje tę informację do lampy. Jeśli styki są brydne, lampa może otrzymywać niepełne / złe informacje

Domyślnie

Koledzy, jakże się cieszę za tak wyczerpujące odpowiedzi. Można na Was liczyć.
    Pozdrawiam - Smurfetka

Domyślnie

Smurfetka wyluzuj gumę. coroner stara Ci się odpowiedzieć, to wyskakujesz z ironicznymi odpowiedziami.

Jak się nie podoba to zapraszam tutaj: http://sb900-d700-przepala.pl
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

A czy sprawdzałaś tą SB-900 na jakimkolwiek innym body ?? Może to wina konkretnego egzemplarza lampy..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    A czy sprawdzałaś tą SB-900 na jakimkolwiek innym body ?? Może to wina konkretnego egzemplarza lampy..
    W tym sęk, że z moim drugim body (D300) nie przepala. I tu jest problem.
    Pozdrawiam - Smurfetka

Domyślnie

Używam Sb-900 i nie zauważyłem problemu z przepalaniem zdjęć zarówno na moim d60 jak i u kolegi który posiada d700. Problemem mogą być ustawienia lampy, która być może jest ustawiona w zły tryb lub też jest ustawiona korekta błysku. Sprawdź czy na wszystkich trybach przepala fotki. Być może używasz obiektywu który nie współpracuje poprawnie z lampą i podaje złe parametry ekspozycji.

Zostaje jeszcze pytanie czy zawsze tak zachowywała się u Ciebie Sb-900 czy problem pojawił się nie dawno.
    Rozwiązaniem może też być reset ustawień fabrycznych.

Jest też inna opcja - być może posiadasz stare oprogramowanie lampy (w pierwszych wersjach oprogramowania lampy pojawił się problem z przepalaniem fotek).
    Moja wersja oprogramowania lampy (ta nowsza - nie przepalająca) to: 5.02
    Sprawdź jaką posiadasz wersję oprogramowania, być może aktualizacja rozwiąże Twój problem i zaoszczędzi Ci zbędnych nerwów.

Co do lampy to jest to naprawdę przyzwoita błyskotka i nie ma potrzeby się zaraz zrażać do tego modelu.

Mam nadzieję, że moje wskazówki pomogą Ci w rozwiązaniu problemu.
    D800 | D60 + Grip | N18-55VR | N70-300VR | N28/1.8 | N35/1.8 | N85/1.8 | N24-70/2.8 | SB-900 | + gadżety
    www.rafalwisniewski.com.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez unicode Zobacz posta
    Używam Sb-900 i nie zauważyłem problemu z przepalaniem zdjęć zarówno na moim d60 jak i u kolegi który posiada d700. Problemem mogą być ustawienia lampy, która być może jest ustawiona w zły tryb lub też jest ustawiona korekta błysku. Sprawdź czy na wszystkich trybach przepala fotki. Być może używasz obiektywu który nie współpracuje poprawnie z lampą i podaje złe parametry ekspozycji.

Zostaje jeszcze pytanie czy zawsze tak zachowywała się u Ciebie Sb-900 czy problem pojawił się nie dawno.
    Rozwiązaniem może też być reset ustawień fabrycznych.

Jest też inna opcja - być może posiadasz stare oprogramowanie lampy (w pierwszych wersjach oprogramowania lampy pojawił się problem z przepalaniem fotek).
    Moja wersja oprogramowania lampy (ta nowsza - nie przepalająca) to: 5.02
    Sprawdź jaką posiadasz wersję oprogramowania, być może aktualizacja rozwiąże Twój problem i zaoszczędzi Ci zbędnych nerwów.

Co do lampy to jest to naprawdę przyzwoita błyskotka i nie ma potrzeby się zaraz zrażać do tego modelu.

Mam nadzieję, że moje wskazówki pomogą Ci w rozwiązaniu problemu.
    Dzięki za podpowiedź. Sprawdzę.
    Pozdrawiam - Smurfetka

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów