Szukaj
Za dużo zdjęć. Jest jedno lub dwa bardzo dobre ale przy obfitości obrazów trudno cieszyć oko tym co najlepsze. Pozwól że z całego zestawu wybiorę jedynkę i trójkę. Na większości zdjęć mimo Twoich starań odbiór psują drobiazgi - brud na szybie, korozja na elemencie, ucięta barierka. Szukasz kadrów i masz wyczucie symetrii ale nie dbasz o ostatni szlif - oto co z diamentu tworzy brylant. Nawet w tych zdjęciach które wskazałem jako najlepsze można by pewne rzeczy poprawić.
Pozdrawiam
J.
Zgadzam się z kolegą powyżej w 100% .
Zacząłem oglądać i myślę sobie fajne kadry ale im niżej tym było gorzej i pojawił się przesyt ...
D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker
No racja za dużo zdjęć, miałem problem z wybraniem kilku zdjęć i poszły wszystkie. Są 2 rodzaje kadrów, pełny plan i detal, mniej więcej taki miałem temat pracy zaliczeniowej.
Dziękuje za opinie.
Pozdrawiam
1,7,11 de best.
Co do tych brudnych szyb i korozji.... kolego login, co proponujesz w takiej sytuacji?
Szyby umyć, a metal pomalować hamerrite? Czy może sugerujesz stempel i photoshopa? Bo ja już sam nie wiem...
24355050508080135105200...
www.jswierad.pl
Co ja sugeruję? Inny kadr lub ostatecznie inny obiekt. Uważasz że coś co z braku lepszego określenia nazwijmy graffiti dodaje uroku zdjęciu numer 9 ? A brud pod konstrukcją na zdjęciu 10 jest fotogeniczny ? Schody na ostatnim też specjalnie piękne nie są. Wybacz ale uważam że tego typu zdjęcia największy ładunek nią wtedy gdy są sterylne.
W kwesti zdjęcia 9 -- pewnie, że nie dodają uroku. Ale jak zrobić zdjęcie tych schodów i jednocześnie wyeliminować "graffiti"? Czy na pewno jest rozwiązaniem nie robić tego zdjęcia wcale?
Kiedyś ktoś pod zdjęciem pięknej, żółtej, rybackiej łodzi, przycumowanej samotnie przy pomoście w urokliwym zakątku napisał: "Wszystko super, świetny klimat, ale ta brudna, szara opona na dziobie strasznie przeszkadza".
Ja wtedy zasugerowałem przemalowanie opony na różowo.
To zamknięte koło. Świat zastany nie jest idealny. A zdjęcia - bywa - że taki świat przedstawiają. I chwała im za to...
PS;
Wybaczam, że tak uważasz.![]()
Ostatnio edytowane przez messer ; 23-06-2010 o 18:43
24355050508080135105200...
www.jswierad.pl
moim zdaniem 4,7,8 najlepsze
Innych mrok pogardy okryje-Jak oni sami w haniebnym milczeniu-ołtarze pradawne ojców porzucili-siebie,dzieci swoje i rasę-na zatracenie skazując-prochy wasze to już wiatr i niepamięć!
Skontaktuj się z nami