Witajcie!
Czy ktoś z Was stosował już z powodzeniem w swojej D90-ce karty SDHC typu CLASS 10?
Jeśli tak, to które polecacie?
POZDRAWIAM!
Daro
Szukaj
Witajcie!
Czy ktoś z Was stosował już z powodzeniem w swojej D90-ce karty SDHC typu CLASS 10?
Jeśli tak, to które polecacie?
POZDRAWIAM!
Daro
Tak stosuje.
Mam u siebie Sandisca 8 GB Extreme III class 10 (30 MB/s). Śmiga bez problemu. Mam też Sandisca Extreme 8GB (tego wolniejszego-20MB/s)i różnicy wielkiej nie widzę. Natomiast w cenie jest wyraźna (190 i 120 zł)
Ostatnio edytowane przez ruffio ; 18-06-2010 o 08:29 Powód: Polski język trudna język:)
a po kiego grzyba tak szybkie karty do D90? spokojnie dają radę class 6.
Trzy puszki i kilka szkiełek - ot takie tam
wydaje mi się, że d90 nie wykorzysta możliwości tej karty....
I nie wykorzystuje. Różnica między Ultrą, a Extreme jest widoczna, ale między Extremami żadna.
Sandisk extreme 20mb/s zdecydowanie wystarczy do D90
D750x2|N24-70/2.8|N35/1.8|N50/1.8|N85/1.8|N180/2.8D|SB900,SB910|Lowepro
A czy ktoś ma wersję 32GB Extreme III class 10? czy nie ma problemów z tak dużą pojemnością?
A czemu miałby mieć? Obsługuje karty SDHC, więc i taką możesz wrzucić.
Sandisk deklaruje obsługę 32 GB (wystarczyło spojrzeć na stronę producenta). SDHC to SDHC - wciąga wszystko jak leci bez problemu.
Uzywanie takich pojemnosci jest conajmniej nierozsadne. Masz jedna karte 32GB, to jesli padnie -> 32GB fot idzie w kosz. Masz 8 kart 4GB - malo prawdopodobne, ze wszystkie razem szlag trafi. Wybor jest oczywisty.
Nie wiem, jak obecnie ksztaltuja sie ceny, ale 8 czterogigowek powinno wyjsc taniej niz jedna 32-ka.
Oczywiscie mozna tez rozwazyc zakup czterech 8GB kart. Jak sie robi RAWy, to lepiej miec 8GB. Mi tak jest wygodniej.
Skontaktuj się z nami