Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcl Zobacz posta
    Wiem, że to dziwne, ale nigdy nie byłem fanem tego menadżera plików. Nie chcę go kupować tylko dla wykonywania, wydawało by się, bardzo prostej czynności.
    A jak zarzadzasz plikami? Pod systemem? Kopiowanie, przenoszenie, seryjna zmiana nazw, zakladanie katalogow, sortowanie, wysylka na eftepy, a teraz jeszcze synchronizacja... W sumie da sie to robic klikajac na ikonki w Eksploratorze Windows, ale jakos nie wyobrazam sobie, zeby w ten sposob wydajnie, szybko i bezblednie pracowac z plikami.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gusioo Zobacz posta
    No przecież Echo działa tylko z lewej na prawą! Masz synchronizację w jedną stronę: lewa -> prawa. Skasuj wszystko z lewej, to i z prawej strony się skasuje.

Jak chcesz mieć pełną synchronizację to wybierz pierwszą opcją wtedy: lewa <-> prawa.
    Chodzi mi o synchronizację, że prawa ma być dokładną kopią lewej, żeby stan lewej przenieść na prawą i tylko w tę stronę. Są pliki z lewej, mają być na prawej, ktoś usunął z z lewej, usunąć z prawej, ktoś usunął z prawej a są na lewej - uzupełnić prawą.

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    A jak zarzadzasz plikami? Pod systemem? Kopiowanie, przenoszenie, seryjna zmiana nazw, zakladanie katalogow, sortowanie, wysylka na eftepy, a teraz jeszcze synchronizacja... W sumie da sie to robic klikajac na ikonki w Eksploratorze Windows, ale jakos nie wyobrazam sobie, zeby w ten sposob wydajnie, szybko i bezblednie pracowac z plikami.
    W dawnych czasach (przejście z dos na win) przyzwyczaiłem się do narzędzi systemowych i po odpowiedniej konfiguracji do dziś z nich korzystam (chociaż win7 wprowadził trochę utrudnień). Oczywiście nie klikam na ikonki, a używam klawiatury, strukturę plików mam w pamięci i bardzo szybko sobie radzę.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcl Zobacz posta
    Chodzi mi o synchronizację, że prawa ma być dokładną kopią lewej, żeby stan lewej przenieść na prawą i tylko w tę stronę. Są pliki z lewej, mają być na prawej, ktoś usunął z z lewej, usunąć z prawej, ktoś usunął z prawej a są na lewej - uzupełnić prawą.
    Przecież Ci lud boży tłumaczy od paru postów, żebyś sobie zamienił strony (prawą z lewą), bo w synctoy nie da się nadać kierunku prawy-lewy

Domyślnie

panowie czy w synctoy da sie ustawic codzienna synchronizacje? i jak to zrobic? Jakos nie widze tej opcji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Przecież Ci lud boży tłumaczy od paru postów, żebyś sobie zamienił strony (prawą z lewą), bo w synctoy nie da się nadać kierunku prawy-lewy
    Chyba mnie źle zrozumiałeś, ja nie chcę kierunku prawy -> lewy, tylko odwrotnie, ale z fizycznym sprawdzaniem stanu plików po 2 stronach, a nie "na pamięć"*.

* :na pamięć" rozumiem jako: skoro kiedyś program przegrał plik z L->P i na L nadal on jest to zakłada, że na P też jest, a to nie zawsze jest zgodne z prawdą, bo złośliwy użytkownik może go z P usunąć w międzyczasie.

Uprawnienia umieszczania postów