Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wink D700. JAKI wężyk spustowy? Pilot?

Cześć koledzy
    Co mam kupić żeby wyzwalać migawkę bez dotykanie puszki? Jak ktoś zna to najlepiej nazwę katalogową.

dzięki
    Ostatnio edytowane przez Radosso ; 21-04-2010 o 18:22
    Nie jest trudno zrobić takie zdjęcie, trudniej jest znaleźć takie miejsce
    D700 | D70s | Canon G9 | Nikkor 24-70mm 2.8 | Nikkor 16mm 2.8| Sigma 18-50 f2.8 | Sigma 70-300 f4-5.6 | SB800 | Manfrotto|

Domyślnie

A jeśli chodzi o oryginały Nikona to: MC-30 (tańszy, ok. 250-300 zł) lub MC-36 (mocno ponad 500 zł).

Domyślnie

ja wzialem phottixa - bardzo fajny - z metalowa wtyczka.

"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    Dokładnie. W rozsądnej cenie jest to najlepsza rzecz obecnie na rynku. A gdy dojrzejesz do strobingu, to sprzęt już będziesz miał

Domyślnie

Rowniez posiadam phottixa. Poki co spisuje sie bez zarzutów. Zdecydowanie polecam

Domyślnie

Miałem phottixa. Wyzwalał jak chciał. Częściej nie chciał jak chciał. Nie polecam.
    Kupiłem MC-30 i skończyły sie problemy. Niestety po raz kolejny przekonałem się, że zamienniki nie są dobrym sposobem oszczędzania.

Domyślnie

Zdecydowanie polecam phottixa, którego bezproblemowo użytkuje od ponad 2 miesięcy:
    http://allegro.pl/item992880590_phot..._d700_d3x.html

Domyślnie

Mam najtańszego Phottixa, który wygląd jak oryginał Nikona. Po kilku miesiącach trzeba było wyciąć kawałek kabla, który przerywał. Obecnie działa ok i myślę że za te 30zł warto go kupić. Kabel w miarę długi. Metalowa wtyczka z możliwością przykręcenia.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów