Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Domyślnie

Dzięki Panowie za liczne potwierdzenia, moje obawy już nie istnieją. Faktycznie zatrzymanie na 100% jest początkowo przyjmowane z niedowierzaniem czy wszystko poszło dobrze, ale faktycznie nie ma obaw że urządzenie mogło czegoś nie przekopiować. W sumie korzystałem z niego do tej pory od 2 lat wielokrotnie na wyjazdach i jest OKI !!!

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Ja sie zareklamuje
    Sprzedaje i-Tec'a z dyskiem 80 GB na gwarancji.
    Obudowa bardzo solidna, przyciski na mikroswitchach.

Co do Digimate to swego czasu rozwazalem jego zakup i wzialbym wersje zwykla , bez bajerow typu dotykowe przyciski itp.
    I mniej niepotrzebnych bajerow tym mniej do zepsucia a przyznacie , ze te dotykowe przyciski to gadzet.

Pawel

Domyślnie

Dwie uwagi krytyczne odnośnie Digi Mata III plus.
    1. Zbyt czuły na dotyk wyświetlacz. Zdarzało się mimowolne wyłączenie dysku podczas zgrywania, zwłaszcza np. w kieszeni.
    2. Brak akustycznego potwierdzenia zakończenia zgrywania. Z uwagi na pierwszą wadę do końca nie jesteśmy pewni, czy proces zgrywania dobiegł do końca. Również wyłączenie z powodu braku zasilania grozi utratą zdjęć.
    By usunąć pierwszą wadę w ramce wyświetlacza zastosowałem cienką (dystansową) frezowaną płytkę z plexi z dwoma otworami pod palec na wysokości przycisków sterujących. Teraz mam pewność, że przypadkowe wyłączenie nie nastąpi.
    Poza tym same zalety i żadnych kłopotów. Również ze zgrywaniem dużych plików.

Domyślnie

Mam go od 6 miesiecy, z dodatkową baterią.

Wady:
    1. na notebooku mialem sytuacje ze zabraklo bateri podczas przegrywania danych, co nie powinno sie zdazyc bo kabel USB takze laduje baterie, moze to sprawa niskiego napiecia na USB w notebookach, znajomy dostal ze swoim dyskiem (zewnetrzny segate) specialny kabel z dwoma wtyczkami USB, pewnie z takim kablem by nie bylo problemow

2. po zakonczeniu zgrywania przez kilkanascie sekund jest info ze OK, a potem digi sie wlancza aby nie marnowac baterii, przez to jak przegapisz ten moment to nie masz pewnosci czy wszytko sie zgralo.

3. w komplecie daja kawalek zszytej szmaty ktora odobno jest pokrowcem, jak dla nie to sie nadaje od razu do smietnika

Zalety
    1. dziala
    2. 12-18Gb na aku
    3. dosc solidne
    4. podchodzi pod to gruba ladowarka nokii, a takie ladowarki znajdziesz na calym swiecie
    D70 / 50mm 1.8 / T 17-55mm / 80-200mm 2.8
    Analog Praktica VLC3 / 50mm 1.8 ::: prace: picasaweb.google.pl/MirekKsiezyk

Domyślnie DIgimate III i karta SD Sandisk 8GB extreme III

witam,
    czy ktos probowal zgrywac dane z tej karty na Digimate III?
    u mnei jest tak ze urzadzenie nei widzi karty...
    ma ktos jakis pomysl na obejscie tej sytuacji?

bede wdzieczny za informacje.
    pozdrawiam

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów