Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Trochę Malborka...

Zapraszam i o opinie proszę :

Domyślnie

Specem nie jestem, ale mz konwersja troche zbyt szara...
    Gdyby mial wybierac od strony kadrowej, to raczej 1, bo na 2 przeszkadzaja mi trawy, glownie w prawej czesci kadru...
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Mnie też pierwszy kadr podoba się bardziej...ale:
    - wyczyść matrycę
    -pierwszy kadr obciachałbym 3-4 cm z lewej - ona niczego nie wnosi, a ładniej zaprezentowałby się stateczek
    -w drugim kadrze można by się pokusić o rozmycie tła i wtedy te trawy do spółki z łódeczką by zyskały, a zamek stałby się tłem...tymczasem nie bardzo wiadomo co jest tematem zdjęcia.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Ja odwrotnie uwazam, ze pierwszy kadr jest trochę niezrozumiały. Własciwie to zupełnie nie wiem co przedstawia. Jakąś barkę, ruiny, popowodziowe smieci ?
    W tle jakis szczątek wiezy,która może być w Malborku, ale moze i w Pacanowie.
    Zatem cała kompozycja zdecydowanie za skomplikowana, równiez przez tak szeroki kąt obiektywu.

Druga fotka jest zdecydowanie bardziej z sensem, ale:
    a/ jezeli juz w konwencji dużej głebi ostrości - to postarałbym tak dobrac odległośc łódki od obiektywu i ogniskową, aby poszczególne plany rozłozyły sie bardziej równomiernie (łodka oddaliła sie od fotografa)
    b/ w zasadzie dałbym kolor, nie ma tu jakiejs sczególnej przesłanki za cz-b
    c/ a jezeli juz musi byc tak, to jednak postarałbym sie powalczyć z tą konwersja, bardziej skontrastować, wydobyć szczególy, zaakcentować światłem wybrane fragmenty fotki...
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Panowie, dziękuję bardzo za uwagi! Słuszne zresztą .
    Zatem poszedłem z innym ujęciem w takie coś i nie wiem, czy udało mi się wypośrodkować Wasze uwagi:

3.

Domyślnie

Dwójka bardziej kadrowo mi się widzi .Pion jak dla mnie zbyt się świeci .

Domyślnie

No dóbra .
    Będziem się starać na przyszłość z moim aparatem i komputrem sprostać Waszym. koledzy, wymaganiom .

Uprawnienia umieszczania postów