Dla mnie natomiast jedynka jest bardziej przekonująca. Kolory bardziej naturalne.
Szukaj
Dla mnie natomiast jedynka jest bardziej przekonująca. Kolory bardziej naturalne.
Powiem szczerze że mnie też bardziej przekonuje jedynka. W ogóle to jestem początkujący w takich obróbkach i mając słaby panel LCD w laptopie głupieje obrabiając zdjęcie. Z tym zdjęciem bawiłem się dwa dni i za każdym razem byłem nie zadowolony. Pewnie ktoś powie że nie to światło, wiem nie mam blend, lamp itp rzeczy, dopiero zaczynam proste fotografowanie. Zdjęcie ogólnie było ciemne i musiałem je rozjaśnić, ogólnie spodobał mi się i chciałem z niego coś wycisnąć. Obrabiałem je w NX2, bo jak próbowałem w Capture Raw to wychodziły mi blade kolory i nie ta ostrość. Dlatego kombinuje z tymi programami i próbuje na któryś się zdecydować, jak na razie lepsze efekty wychodzą mi w NX2.
Jeśli ktoś może jeszcze więcej powiedzieć na temat tego zdjęcia to będę bardzo wdzięczny, proszę zrozumieć dopiero się uczę i wiem że są tego marne efekty, ale od czegoś trzeba zacząć.
D90 + N18-105 / N35 / N70-300 / S10-20 / SB-910
Skontaktuj się z nami