Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: D70 a komputer

Domyślnie

Nie wiem ale jak w takim przypadku odbywa sie sterowanie aparatem, przeciez ja nie mam kontroli nad restartujacym sie komputerem
    NIe wiem dlaczego ci restartuje komputer u mnie pracuje bez zarzutu, może sciągłeś z jakiejś lokalizacji typu p2p ale jak masz D70 to na płycie dołączonej do aparatu masz wersje 30 dniową spróbij zainstalowac z orginalnej płyty i zobaczymy
    P.S
    jak to nie pomoże to poszukaj na forum kiedyś czytałam że ktoś miał podobny problem tylko z Nikon Capture Editor też mu restartowało ktoś mu poógł rozwiązać ten problem
    Pozdrawiam

Domyślnie

jak to nie pomoże to poszukaj na forum kiedyś czytałam że ktoś miał podobny problem tylko z Nikon Capture Editor też mu restartowało ktoś mu poógł rozwiązać ten problem
    tak juz przeczytalem problem w tatmtym przypadku to SP2 a ja takiego nie mam zainstalowanego wiec powinno chodzic bez problemu..

Domyślnie

http://support.nikontech.com/cgi-bin...i=&p_topview=1

Wiec może byc to wina servis pack 2

[ Dodano: Sob 23 Kwi, 2005 ]
    Chociaż ja mam service pack 2 i nie mam tego problemu spróbuj cos z tego linku który dołączyłam

Domyślnie

spróbuj cos z tego linku który dołączyłam

ha dochodze do zakladki Perfomance options i tutaj mam ty=lko dwie zakladki a na podanym przykladzie sa trzy?

brakuje mi Data Execution Prevention???

gdzie to moge znalezc?

chyba ze jest to dadatek, ktory pojawia sie po zainstalowaniu SP2?

Domyślnie

wejdz w panel sterowania
    1.System
    2.Zaawansowane
    3.Ustawienia (SETING)
    4.Zapobieganiu wykonywywaniu danych
    5.(zaznacz) Włącz funkcje DEP dla wszystkich programów i usług oprucz tych wybranych poniżej
    6.dodaj do listy Nikon Capture Control
    i powinno byc OK

(a masz servicePack 2)

Domyślnie

(a masz servicePack 2)
    nie mam

w zalaczniku jak wyglada moj system - brak tej zakladki o ktorej pisalem wyzej

Domyślnie

Zapomniałam zaznacz zastosuj i ok
    daj znać czy pomogło

Jak uruchamiasz Nikon Capture Control to aparat musi być włączony i połączony za pomocą usb

Ściągnij servicePack 2 najlepiej jak zainstalujesz to będzie jeśli to jest XP
    ja ci wiedz nie pomogłam spróbuj wiec poprosić kogoś na forum
    morzesz poszukać jakiegoś innego programu do sterowania aparatem z komputera ale nie wiem czy bedzie miał takie możliwości jak daje N.C.C

Pozdrawiam

Domyślnie dzieki

dziekuje za poswiecony czas

Domyślnie

Ja mam gdzieś podobny program jutro poszukam nazwy i ci podam jest darmowy jedynie wymagana rejestracja na stronie producenta

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów