Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: D70 a komputer

Domyślnie D70 a komputer

Witam!
    Kiedy kupilem moj pierwszy D70 bylem zachwycony- ale ciagle brakuje mi jednej b.b.b waznej funkcji czy raczej mozliwosc,

wyobrazcie sobie, ze podlaczsz w studio swoj D70 na statywie pod komputer (USB czy WiFi),

i przez komputer masz mozliwosc wyzwolic migawke i zrobic zdjecie (cos jak teraz ma D70s) ale mozesz miec od razu podglad i mozesz ustawiac wszelkie mozliwe parametry wlasnie przez software w komputerze. Nie wiem czy ma taka mozliwosc D70s ale watpie a byloby to cos SUPER jak dla mnie np.

Ustawiam sobie aparat w plenerze i oddalam sie na bezpieczna odleglosc aby nie ploszyc ptaszkow i z notebooka pstryk

od razu podglad i zmiana ustawien i Pstryk uffff kiedy to bedzie?

moze wiec napiszemy petycje do Nikona aby wprowadzil cos takiego- moze upgr oprogramowania przygotuja- chyba sie zagalopowalem w swych marzeniach...

pozdrawiam

Domyślnie

Jak podlacze przez kabel USB aparat do laptopa to moge wyzwolic migawke zdalnie, nie testowalem jak z parametrami i podgladem pewnie gorzej.

Domyślnie

Podglądu nie ma bo to przecież lustrzanka ale można wyzwalać migawke i parametry bez problemu wykorzystując Nikon Capture Control (przes USB)
    P.S
    zaopatrz sie w kompakt będziesz miał podgląd
    Pozdrawiam

Domyślnie podglad

male sprostowanie

mowiac podglad mialem na mysli ze jak zrobisz zdjecie to zaraz ukazuje ci sie na kompie i widzisz co jest do poprawki i zmieniasz parametry aparatu przez komputer i znowu pstryk...

karta pamieci ci nie jest potrzebna- jedyne ograniczenie to wielkosc HDD.

a wszystko najlepiej przez WiFi

Domyślnie

przez USB jak napisal kolega wyzej i nikon capture control.

Domyślnie

mowiac podglad mialem na mysli ze jak zrobisz zdjecie to zaraz ukazuje ci sie na kompie i widzisz co jest do poprawki i zmieniasz parametry aparatu przez komputer i znowu pstryk...

No właśnie tak jest zaraz po zrobieniu zdjecia masz podgląd i zapisuje ci go na dysk ustaawiasz parametry za posrednictwem komputera folder gdzie mają być zapisane i tym podobne parametry .możesz wyzwalac ręcznie naciskając start albo ustawić ile ma być strzałów i w jakim odstępie i robi Ci wszystko automatycznie

[ Dodano: Sob 23 Kwi, 2005 ]
    A co do przystawki WI FI i moduły GPS to z tego co sie orientuje to tylko zaawansowane lustrzanki to mają w D70 pozostaje chyba tylko USB ale mogę sie mylic wiem tylko że bezposrednio do aparatu D70 nie podłączysz żadnej przystawki może jakies urządzenie podłączone do USB a dalej droga radiowa ale wątpie
    Pozdrawiam

Domyślnie Re: podglad

Cytat Zamieszczone przez BUBYPL
    male sprostowanie

karta pamieci ci nie jest potrzebna- jedyne ograniczenie to wielkosc HDD.
    no widzisz jak szybko marzenia moga sie spelniac wystarczy sprobowac...
    Pozdrawiam Giuppo

Domyślnie a

rzeczywiscie pozostal tylko modul WiFi i nic mi wiecej nie potrzeba, moze tylko blekitnego nieba

Domyślnie

rzeczywiscie pozostal tylko modul
    No to proponuje D2H

tylko ta cena $$$$$ nie na moją kieszen

POZDRAWIAM

Domyślnie wlasnie

wlasnie sciagnalem i zainstalowalem program Nikon Capture Control
    i za kazdym razem jak tylko probuje uruchommic ten program to restartuje mi sie komputer.

moj stary sprzet to
    WinXP/Athlon XP 2000/DDR512/GeForce Fx 5700LE/WiFi/80GB 7200/

chyba bede musial sprobowac na notebooku
    /juz czytam posty kolegow na forum o podobnych problemach/

P.S

Nie wiem ale jak w takim przypadku odbywa sie sterowanie aparatem, przeciez ja nie mam kontroli nad restartujacym sie komputerem

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów