Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Rozlewiska Warty 2

Jak zwykle proszę o uwagi i porady.Pozdrawiam

Domyślnie

To ja moze zaczne
    Kadrowo - jest ok, choc osobiscie widzialbym troszke szerzej, glownie z prawej strony.
    Zdaje sie, ze miales ostre swiatlo, a kat jego padania spowodowal m.in. ciemnice pod lasem... Niebo do przyciemnienia, przepaly na nim do zlikwidowania i troszke kontrastu by nie zaszkodzilo
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

To nie jest dobry kadr.
    Proporcje zdjecia są niefortunne, dzielisz ujęcie na pół linia styku wody z niebem, kompozycja jest niezrównoważona masą elementów z prawej strony , przy pozostawieniu pustki z lewej.

Niekorzystnie połozone swiatło spłaszczyło zdjecie i dało duze, nieładne kontrasty i cienie.
    Poza tym zatraciłes szczegóły i w liściach i trawie.

Jednym słowem proponuję raczej potraktować ten materiał jako mocno przedwstępny na drodze do kreatywnego krajobrazu.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Dla mnie kadr jest dobry. Chmury z lewej równoważą kompozycję, choć są niestety przepalone. Moją uwagę przykuwa także zielone drzewko na samym środku .
    Sam kadr jest zatem do zaakceptowania. Obróbka niestety słabsza.

Domyślnie

Czasami trza z Leszkiem zgodzić się.....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    To nie jest dobry kadr.
    Proporcje zdjecia są niefortunne, dzielisz ujęcie na pół linia styku wody z niebem, kompozycja jest niezrównoważona masą elementów z prawej strony , przy pozostawieniu pustki z lewej.

Niekorzystnie połozone swiatło spłaszczyło zdjecie i dało duze, nieładne kontrasty i cienie.
    Poza tym zatraciłes szczegóły i w liściach i trawie.

Jednym słowem proponuję raczej potraktować ten materiał jako mocno przedwstępny na drodze do kreatywnego krajobrazu.
    podpiszę się pod tą recenzją, najwięcej zastrzezeń mam właśnie do kadrowania

Uprawnienia umieszczania postów