Close

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 126

Wątek: Brać to D3s?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jatin Zobacz posta
    Niby żaden, ale ja widzę że masz wątpliwości czy wydawać kasę na D3s i czy na pewno jest Ci on potrzebny. Myślisz że ktoś powie Ci tak kupuj go?
    Jeśli bardzo chcesz mieć tą puszkę i stać Cię na nią to kupuj w końcu po to człowiek ciężko zapie..... żeby spełniać swoje zachcianki.
    Mi osobiście szkoda by było kasy na taką puszkę, uważam że to aparat dla reporterów i za takie aparaty powinny płacić agencje prasowe, gazety itp.

Kupić D3s do ślubniaków to tak jak by kupić autobus żeby jeździć do pracy.
    Popieram ! Ci co kupują D3s nie zastanawiają się tylko go kupują wiedza za na niego zarobią, to sprzęt stricte zarobkowy. D700 jest w pełni wystarczające do ślubów no i pełna klatka
    Jak nie Nikon to ... Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rentier Zobacz posta
    Popieram ! Ci co kupują D3s nie zastanawiają się tylko go kupują wiedza za na niego zarobią, to sprzęt stricte zarobkowy. D700 jest w pełni wystarczające do ślubów no i pełna klatka
    Wykluczasz istnienie tych co kupują D3s czy inne droższe korpusy jedynie z chęci posiadania takowych i dla niekłamanej przyjemności i frajdy??
    Nigdy nie zarobiłem na fotografii a wydałem już na sprzęt pewnie równowartość przyzwoitego samochodu. Wiem, że mi się nie zwróci a i tak jestem szczęśliwy jak dziecko za każdym razem jak wybieram się na zdjęcia.
    Dam sobie uciąć obie łapy jeśli przynajmniej połowa z Nas na forum nie odczuwa frajdy z posiadania i korzystania sprzętu o jakim marzy. Jesteśmy przede wszystkim pasjonatami fotografii i miłośnikami nikona więc jeśli kogoś stać to czemu nie - frajda i odreagowanie lepsze niż w najlepszym SPA
    D..., F... i cała masa szkła

Domyślnie

Jeśli masz kasę to nawet się nie zastanawiaj. Jakie D700 w porównaniu do D3s? Trzeba wziąć oba w łapy i od razu uświadamiasz sobie różnicę.

Wielkością się nie przejmuj. Z doświadczenia wiem, że ludzie i tak się gapią na to jaki masz sprzęt więc luzik. Złodziej ten nie wyczuje róznicy między D300, d700 czy D3s - weźmie wszystko.
    Ostatnio edytowane przez dejnekas ; 16-06-2010 o 20:48

Domyślnie

Hmm ok no to jakież to różnice między D700 a D3s powodują że ten drugi jest taki super? Zakres ISO? Ciekaw jestem kto używa więcej niż 6400. Filmowanie? za różnicę w cenie kupisz dobrą kamerę. Pomiar światła ten sam, AF ten sam, jedyna różnica in + to 2 sloty. Wielkość? do D700 kupujesz grip i masz to samo.
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

Hmm ok no to jakież to różnice między D700 a D3s powodują że ten drugi jest taki super? Zakres ISO? Ciekaw jestem kto używa więcej niż 6400. Filmowanie? za różnicę w cenie kupisz dobrą kamerę. Pomiar światła ten sam, AF ten sam, jedyna różnica in + to 2 sloty. Wielkość? do D700 kupujesz grip i masz to samo.
    tak sie zlozylo, ze ostatnio zrobilem jedno wesele uzywajac tandemu d700 i d3s. I wcale nie uwazam, ze d3s nie nadaje sie do slubow (wczesniej o tym pisales). To swietne narzedzie do takich zastosowan.
    W kilku miejscach ma przewage nad d700, w innych to d700 jest gora. Tak czy inaczej zadne nie przeszkadza w fotografowaniu

jesli cena nie stanowi problemu, bralbym d3s lub d700 + fajne szkielka. W innym wypadku bierz d700 i ciesz sie fotografia, bo to naprawde swietny aparat

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    ogólnie różnic jest więcej - jedyna przewaga na D3(s) to cena i lampa błyskowa dla ludzi używających CLS'a - cała reszta jest wg mnie po stronie D3 lub jest remis przy innych rzeczach
    Mariusz wszystko zalezy od zastosowania i indywidualnych potrzeb/przyzwyczajen. Dla innego lepsza bedzie wielkosc d700, bo mniejszy do reporterki na ulicy. Ale juz reporter sportowy bedzie wolal duze body (i np zwiazane z tym dwa sloty kart), a przeciez obaj to reportezy
    Ostatnio edytowane przez Slon ; 16-06-2010 o 22:16

Domyślnie

Główna różnica odczuwalna nawet bez włączania obu aparatów to wykonanie - kto miał/ma oba równolegle wie o czy mowa wg mnie D3 jest lepiej zrobione niż D700 i nawet pokusiłbym się o ryzykowne stwierdzenie że stop z którego jest wykonany jest inny - D700 jest ciepłe w dotyku, D3 zimne - zdecydowanie bardziej metalowe odczucia powoduje ogólnie różnic jest więcej - jedyna przewaga na D3(s) to cena i lampa błyskowa dla ludzi używających CLS'a - cała reszta jest wg mnie po stronie D3 lub jest remis przy innych rzeczach
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Pstrykałem D700 i D3x, D2x i D300s i uważam że jeśli chodzi o wykonanie to nie ma takich różnic które dla przeciętnego fotografa (czyt. nie zawodowego reportera) warte były by różnicy w cenie.

Slon może źle się wyraziłem, nie chodziło mi o to że się nie nadaje tylko o to że w porównaniu z D700 nie warto wydawać tyle kasy bo ergonomia z gripem jest taka sam podobnie jak efekt końcowy czyli foty.
    Ostatnio edytowane przez Jatin ; 16-06-2010 o 22:16

Domyślnie

Pstrykałem D700 i D3x, D2x i D300s i uważam że jeśli chodzi o wykonanie to nie ma takich różnic które dla przeciętnego fotografa (czyt. nie zawodowego reportera) warte były by różnicy w cenie.
    pstrykanie to nie praca
    wez sprzet 'na robote' - zrob to samo dwoma roznymi sprzetami, a zobaczysz roznice. Bardzo czesto to drobne *******y, ktore w szczegolnych okolicznosciach sa zbawieniem, albo gwozdziem do trumny

Domyślnie

Zgadza się ale to argument jak byś porównywał D90 i D700 a nie D700 i D3. Ja używam D300s i naprawdę mi wystarcza jakoś mi się nie pali do D3

Domyślnie

Zgadza się ale to argument jak byś porównywał D90 i D700 a nie D700 i D3.
    uwierz mi, wiem co mowie
    moze slaby ze mnie fotoreporter, ale cos tam probuje.

Ja używam D300s i naprawdę mi wystarcza jakoś mi się nie pali do D3
    z wymiana d70s tez mi sie nie palilo ale wszystko do czasu. A zwlaszcza po dluzszym uzytkowaniu czegos z wyzszej polki - czlowiek szybko przyzwyczaja sie do dobrego i nagle d700 jest be
    Ostatnio edytowane przez Slon ; 16-06-2010 o 22:59

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów