Z innej sesji makowej, a właściwie makowo-powodziowej. Uwagi mile widziane.
Szukaj
Z innej sesji makowej, a właściwie makowo-powodziowej. Uwagi mile widziane.
Brakuje mi światła i czystego koloru.Nie wspomnę o "cudownym " elemencie,którym jest ten betonowy płot.
Pozdrawiam
Andrzej.
hehehe płot jak na cmentarzu![]()
Z ostrością wylądowałaś na płocie, a przecież chodziło raczej o maki. Możesz powiedzieć co Cię skłoniło do ustawienia f/22? Znów jest też buro, czy o wpół do dziesiątej w Twoich okolicach jest tak ciemno przy bezchmurnym niebie?
LED ZEPPELIN
Uwagi Panów Andrzejów bardzo trafne, sam pomysł na kadr z makami na pierwszym planie fajnyMoże to moje przewrażliwienie na tego typu rzeczy, ale osobiście bardzo nie lubię w krajobrazie betonu, słupów, kominów, etc.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Marrab ; 18-06-2010 o 13:02
Surfingujące buty.
Nie chodziło o maki, lecz o wszystko, stąd f/22. A że nie wycelowałam z ostrością w 1/3 odległości między aparatem a ostatnim planem, to dlatego, że nie mam na obiektywie (18-105) podziałki odległości i dlatego, że stałam prawie na jezdni i musiałam działać szybko. Co do światła, to słońce było za chmurami z drugiej strony i taka sytuacja zdarza się niestety za każdym razem, kiedy mam okazję wyjść z domu z aparatem... Mam dużo zapału, a mało czasu, tak wyszło
Chciałam trochę podratować niebo w Gimpie, nadać mu bardziej niebieski kolor, ale nie wiem jak, więc pewnie namieszałam za bardzo
.
Hmmm, ale ja wcale źle nie odebrałam Twojej poprzedniej wypowiedzi. Padło sensowne pytanie, więc odpowiedziałam. Myślałam, że jak ustawię ostrość na makach, to nie uzyskam ostrości na całym planie... To jak jest z tą ostrością? Gdzie mam ostrzyć, jeśli chcę mieć wszystko ostre?
Co do tytułów, to bez przesady, przecież nie nazwę zdjęcia "Maki, płot, drzewa, woda i niebo", jeśli chcę mieć wszystko ostre![]()
Niestety nie wniose nic innego piszac kolejny komentarz...
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
Skoro to wszystko, to dziękuję za komentarze![]()
Skontaktuj się z nami