Szukaj
Przede wszystkim tło przeszkadza... dół tła. Chmury jeszcze tak nie rażą, jak drzewa i dachy.
Co do pierwszego - ptak jest za ciemny, tworzy czarną plamę. Na drugim okrutnie razi nieostrość.
Na plus - kadry są fajne. Zwłaszcza na dwójce.
Dzięki za komentarzwygenerowanie takiej mocy, żeby z 1/1000 w "A", bez dodatkowych lamp zrobić 1/4000 jest nie małym problemem...
![]()
KaleidoStar, napisał/a wszystko na ten temat![]()
i właśnie dlatego należy zaaranżować otoczenie. Co mamy: ciemne ubarwienie, jasne tło. Taki zestaw rzadko ze sobą współgra. Kiedyś próbowałem tego tematu i wierz mi, odpuściłem bo to są latające odrzutowceMożna pokusić się o takie ujęcia ale na tle drzew lub budynku
Kadry w porządku
![]()
D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
lhttp://wld-art.pl
zastanawiam się, czy nie lepiej było by odwrócic moją pozycje? Czyli wyjsc na podwórko, a robic ptaki wylatujące z budynku? Tylko, że tło będzie ciemne...
A uzywam do tego 3 lampSb800+budowlana 500W + stara fotograficzna, ręczna 1000W (5min swieci, 5-7min odpoczywa)...
Pz
Temat nie jest łatwy,ktos zeszłego roku focił dymówki tło było nie ciekawe-ceglane ale sam ptak nawet b.dobrze
Waldek dobrze pisze,zaaranżuj otoczenie
Odwrócic pozycje,dlaczego nie.
Ten budynek to gospodarczy jest? Jak tak to wywies siatki,troche gałazek,pewnie da sie cos wymyslec.
out of the body
OM10+S28-70
Bardzo serdecznie dziękuje za porady
Jest to stajnia...
A czy zdjęcie bedzie sie Wam podobać, jak tło będzie ciemne, a ptak mocno wyeksponowany?
Siatki niestety nie mam, choć można pokombinować ze stelażem i jedliną...Takie coś spokojnie do godziny się zrobi- jezeli będe nadal robił zdjecia z budynku, to "to" bedzie musiało miec ze 3m wysokosci - holipka, to dopiero bedzie zabawa!
A więc jutro postaram się poprawić....
Pozdrawiam
Ps. Mein fotos - http://tepaardnaarsintpetersburg.nl/wordpress/?p=524![]()
Ostatnio edytowane przez TMB ; 15-06-2010 o 21:19
Skontaktuj się z nami