Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Latające strzały....

Witam
    Liczę na konstruktywne komentarze z Waszej strony Bo wiem, co jest źle i co trzeba mniej więcej poprawić; ale "trzecie oko" na pewno pomoże

1.
    2.
    Pozdrawiam i dziękuje!

Domyślnie

Przede wszystkim tło przeszkadza... dół tła. Chmury jeszcze tak nie rażą, jak drzewa i dachy.
    Co do pierwszego - ptak jest za ciemny, tworzy czarną plamę. Na drugim okrutnie razi nieostrość.
    Na plus - kadry są fajne. Zwłaszcza na dwójce.

Domyślnie

Dzięki za komentarz wygenerowanie takiej mocy, żeby z 1/1000 w "A", bez dodatkowych lamp zrobić 1/4000 jest nie małym problemem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaleidoStar Zobacz posta
    Przede wszystkim tło przeszkadza... dół tła. Chmury jeszcze tak nie rażą, jak drzewa i dachy.
    Co do pierwszego - ptak jest za ciemny, tworzy czarną plamę. Na drugim okrutnie razi nieostrość.
    Na plus - kadry są fajne. Zwłaszcza na dwójce.
    to ja się dopiszę...

Domyślnie

KaleidoStar, napisał/a wszystko na ten temat

Domyślnie

raczej napisała

Domyślnie

i właśnie dlatego należy zaaranżować otoczenie. Co mamy: ciemne ubarwienie, jasne tło. Taki zestaw rzadko ze sobą współgra. Kiedyś próbowałem tego tematu i wierz mi, odpuściłem bo to są latające odrzutowce Można pokusić się o takie ujęcia ale na tle drzew lub budynku Kadry w porządku
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

zastanawiam się, czy nie lepiej było by odwrócic moją pozycje? Czyli wyjsc na podwórko, a robic ptaki wylatujące z budynku? Tylko, że tło będzie ciemne...

A uzywam do tego 3 lamp Sb800+budowlana 500W + stara fotograficzna, ręczna 1000W (5min swieci, 5-7min odpoczywa)...
    Pz

Domyślnie

Temat nie jest łatwy,ktos zeszłego roku focił dymówki tło było nie ciekawe-ceglane ale sam ptak nawet b.dobrze
    Waldek dobrze pisze,zaaranżuj otoczenie
    Odwrócic pozycje,dlaczego nie.
    Ten budynek to gospodarczy jest? Jak tak to wywies siatki,troche gałazek,pewnie da sie cos wymyslec.
    out of the body
    OM10+S28-70

Domyślnie

Bardzo serdecznie dziękuje za porady
    Jest to stajnia...
    A czy zdjęcie bedzie sie Wam podobać, jak tło będzie ciemne, a ptak mocno wyeksponowany ?
    Siatki niestety nie mam, choć można pokombinować ze stelażem i jedliną...Takie coś spokojnie do godziny się zrobi - jezeli będe nadal robił zdjecia z budynku, to "to" bedzie musiało miec ze 3m wysokosci - holipka, to dopiero bedzie zabawa!
    A więc jutro postaram się poprawić....

Pozdrawiam
    Ps. Mein fotos - http://tepaardnaarsintpetersburg.nl/wordpress/?p=524
    Ostatnio edytowane przez TMB ; 15-06-2010 o 21:19

Uprawnienia umieszczania postów