Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Melbourne

Domyślnie Melbourne

Nie bylem pewien czy architektura to wlasciwy dzial, jesli nie prosze moderatorow o przeniesienie.
    Mam nadzieje ze komus przypadnie do gustu.

1.

2.
    Ostatnio edytowane przez Yanluk ; 15-06-2010 o 06:24
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Domyślnie

masakryczna obróbka, poćwicz konwersję
    przydałby się odrobinę dłuższy czas by bardziej rozmyć jadący pociąg
    poproszę o więcej, chętnie oglądam kadry z antypodów i cierpię na ich niedosyt
    może udałby się jakiś kolor

pozwoliłem sobie troszeczkę poprawić drugi kadr po mojemu
    niestety miałem do dyspozycji tylko bardzo prosty programik pozwalający na zmianę jasności, kontrastu i ostrości więc zmian jest niewiele ale IMO tak jest ciekawiej - kadr
    Ostatnio edytowane przez cheyenne ; 15-06-2010 o 07:56

Domyślnie

W jedynce widzę IMHO potencjał. Zestawienie torów z drugim planem typowo miejskim, pociąg nadający dynamizmu - to zdjęcie mi gra. Wszystko psuje szara, mysia konwersja. Pokaż to zdjęcie w kolorze - czasem nie warto na siłę czynić świata czarno-białym. Drugie zdjęcie zmasakrowałeś obróbką.

Domyślnie

W jedynce faktycznie, jest coś interesującego.
    Szkoda jednak, że pociąg nie ma choć odrobiny oddechu względem krawędzi kadru. Z kolei drapacze chmur oddechu mają zbyt dużo Przydałoby im się cięcie od góry.
    Nad konwersją faktycznie wypada trochę przysiedzieć i nadać jej wyrazu i soczystości - zdecydowania!

Dwójki aż nie chce się oceniać, tak dziwnie jest obrobiona.
    Jednak gdyby zadbać o dobrą ekspozycję linii prowadzących w głąb kadru zdjęcie byłoby znacznie lepsze niż jedynka
    Kadrowo ma bowiem potencjał, choć szkoda, że tory nie idą idealnie ku centrum kadru - na wprost.
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Dziekuje wszystkim za komentarze. Sprobowalem jeszcze raz zaczac obrobke od zera. Lepiej?

3.

Domyślnie

Lepiej?
    Znacznie lepiej...Nie widzisz tego..?
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Widze, chcialem sie tylko upewnic ze w dobrym kierunku.

Domyślnie

A ja znów poproszę - pokaż kolor. Czasem im więcej zabiegów tym efekt bardziej mizerny a czasem dobre zdjęcie broni się samo.

Domyślnie

Wedlug mnie w kolorze wyglada strasznie slabo:

Domyślnie

Masz rację - kolorowy wypada słabo. Co do samej konwersji to myślę, że można wyciągnąć jeszcze więcej - zwłaszcza z nieba i z budynków. Dodać więcej kontrastu, przyciemnić miejscowo. Ma ten kadr w sobie coś takiego co ciągnie IMHO w stronę mocnej, zdecydowanej obróbki z dużą ilością kontrastu nawet kosztem utraty szczegółów.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów