Zakładanie zamienników do Epsona to rosyjska ruletka, a już częste zmiany rodzaju tuszu to proszenie się o zonka. To są świetne drukarki, ale lepiej nie zalewać ich byle g...
Szukaj
Zakładanie zamienników do Epsona to rosyjska ruletka, a już częste zmiany rodzaju tuszu to proszenie się o zonka. To są świetne drukarki, ale lepiej nie zalewać ich byle g...
Dla klienta - płaci i wymaga,więc oryginały, dla siebie - a co gorszy jestem od klienta? Tez oryginały. Przynajmniej z jakością nie mam problemu
Epson R285
"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza." Albert Einstein
Przydało by się już coś wrzucić do druku żeby głowice przeczyścićGeneralnie była przerwa w drukowaniu jakieś trzy - cztery miesiące i nie było problemów z ponownym odpaleniem. Zawsze dla pewności przed właściwym wydrukiem przepuszczę kartkę zwykłego papieru w jakości roboczej i jest w porządku.
Łomatko to kosmos jakiś.
A czy może mi ktoś powiedzieć jak to jest z funkcją "automatyczna konserwacja drukarki" ? Macie ją włączoną czy wyłączoną? bo chyba ma ona wpływ na stopień zużycia tuszy - jakoś nie mogłem znaleźć nic na forum w tym zakresie.
Poza tym wyczytałem w jednym z wątków, że drukarkę powinno się wyłączać żeby nie było problemów z zasychaniem, oddając swoją do serwisu usłyszałem wręcz przeciwnie... nie dosyć, że powinna być cały czas podłączona do prądu to jeszcze powinna być ciągle włączona, żeby zminimalizować problemy z zasychaniem tuszy.
I gdzie leży prawda?
"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza." Albert Einstein
używałem ip4600, obecnie p50. różnica jest wyraźna, ale moim zdaniem na korzyść epsona - wyrazistość, kolor, intensywność i trwałość - świetna.
tusz, który dostałem w komplecie z p50 wystarczył na 4 miesiące pracy (nadruki na DVD).
ten z epsona, startowy, pracuje u mnie już niemal 12.
Pewnie chodzi o parkowanie głowicy. Po skończeniu drukowania mój stary HP czeka kilka sekund, a potem dopiero parkuje głowice. Gdybym wyłączył ją od razu, to głowice nie zostałyby osłonięte gumkami i tusz by wysychał. Prawdopodobnie w serwisie mówią tak, bo jak by powiedzieli, że można wyłączać, to ludzie wyłączaliby od razu.
Kazimierz Król
Oznaczenia obiektywów
"jak pyta - to ENTER" - taki żarcik kiedyś w ENTERZE przeczytany![]()
szanomni koledzy...ja w temacie nie znalazłem jakichkolwiek propozycji systemów cicc do w/w drukarki. Nabyłem i jestem zadowolony. Nie bede sie rozpisywał, bo wiem co chciałbym mieć, a realia sa inne niz rzeczywistość.
Czy ktos z Was posiadł cos takiego? Jest to ponoc do kupienia poprzez ebay. Chodzi mi własnie o ten konkretny model. Czytajac to wyglada to dosc starannie. Ale, reklama dzwignia chandlu...czyz nie prawda?
http://cgi.ebay.com.sg/RIHAC-CISS-in...-/320584181275
i do tego filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=SjhtS70GX4E
Dzieki za zainteresowanie.
AF nie jest koniecznoscią
Polećcie proszę jakiś sprawdzonych sprzedawców płyt DVD czy CD pod wypalanie techniką LightScrible bo kupując na allegro trafiłem chyba na jakieś podróby albo odrzuty. Po wypaleniu nawet 2 krotnym bladziutko bardzo to wyglądało. Zawsze używałem VERBATIMA do tych celów, ale chyba jakieś dziadowski trafiłem płytki.
Skontaktuj się z nami