Close

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 82

Domyślnie

Zakładanie zamienników do Epsona to rosyjska ruletka, a już częste zmiany rodzaju tuszu to proszenie się o zonka. To są świetne drukarki, ale lepiej nie zalewać ich byle g...

Rozmowny Awatar McSimus
    Miasto
    Międzyrzec Podlaski / Wejherowo

Domyślnie

Dla klienta - płaci i wymaga,więc oryginały, dla siebie - a co gorszy jestem od klienta? Tez oryginały. Przynajmniej z jakością nie mam problemu
    Epson R285
    Kliknij, nic nie stracisz www.pajacyk.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McSimus Zobacz posta
    Dla klienta - płaci i wymaga,więc oryginały, dla siebie - a co gorszy jestem od klienta? Tez oryginały. Przynajmniej z jakością nie mam problemu
    Epson R285
    Podoba mi się takie podejście do tematu
    Zakładając, że w sezonie zimowym rzadziej korzystasz z drukarki, czy uruchamiasz ją co jakiś okres drukując parę stron? Czy po prostu włączasz po nie ważne jakiej przerwie i ona Ci drukuje.
    "Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza." Albert Einstein

Rozmowny Awatar McSimus
    Miasto

Domyślnie

Przydało by się już coś wrzucić do druku żeby głowice przeczyścić Generalnie była przerwa w drukowaniu jakieś trzy - cztery miesiące i nie było problemów z ponownym odpaleniem. Zawsze dla pewności przed właściwym wydrukiem przepuszczę kartkę zwykłego papieru w jakości roboczej i jest w porządku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McSimus Zobacz posta
    Przydało by się już coś wrzucić do druku żeby głowice przeczyścić Generalnie była przerwa w drukowaniu jakieś trzy - cztery miesiące i nie było problemów z ponownym odpaleniem.
    Łomatko to kosmos jakiś.

A czy może mi ktoś powiedzieć jak to jest z funkcją "automatyczna konserwacja drukarki" ? Macie ją włączoną czy wyłączoną? bo chyba ma ona wpływ na stopień zużycia tuszy - jakoś nie mogłem znaleźć nic na forum w tym zakresie.

Poza tym wyczytałem w jednym z wątków, że drukarkę powinno się wyłączać żeby nie było problemów z zasychaniem, oddając swoją do serwisu usłyszałem wręcz przeciwnie... nie dosyć, że powinna być cały czas podłączona do prądu to jeszcze powinna być ciągle włączona, żeby zminimalizować problemy z zasychaniem tuszy.
    I gdzie leży prawda?
    "Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza." Albert Einstein

Domyślnie

używałem ip4600, obecnie p50. różnica jest wyraźna, ale moim zdaniem na korzyść epsona - wyrazistość, kolor, intensywność i trwałość - świetna.

tusz, który dostałem w komplecie z p50 wystarczył na 4 miesiące pracy (nadruki na DVD).
    ten z epsona, startowy, pracuje u mnie już niemal 12.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erber Zobacz posta
    Poza tym wyczytałem w jednym z wątków, że drukarkę powinno się wyłączać żeby nie było problemów z zasychaniem, oddając swoją do serwisu usłyszałem wręcz przeciwnie... nie dosyć, że powinna być cały czas podłączona do prądu to jeszcze powinna być ciągle włączona, żeby zminimalizować problemy z zasychaniem tuszy.
    I gdzie leży prawda?
    Pewnie chodzi o parkowanie głowicy. Po skończeniu drukowania mój stary HP czeka kilka sekund, a potem dopiero parkuje głowice. Gdybym wyłączył ją od razu, to głowice nie zostałyby osłonięte gumkami i tusz by wysychał. Prawdopodobnie w serwisie mówią tak, bo jak by powiedzieli, że można wyłączać, to ludzie wyłączaliby od razu.
    Kazimierz Król
    Oznaczenia obiektywów

Rozmowny Awatar McSimus
    Miasto

Domyślnie

"jak pyta - to ENTER" - taki żarcik kiedyś w ENTERZE przeczytany

Domyślnie ciss do ip 4850

szanomni koledzy...ja w temacie nie znalazłem jakichkolwiek propozycji systemów cicc do w/w drukarki. Nabyłem i jestem zadowolony. Nie bede sie rozpisywał, bo wiem co chciałbym mieć, a realia sa inne niz rzeczywistość.
    Czy ktos z Was posiadł cos takiego? Jest to ponoc do kupienia poprzez ebay. Chodzi mi własnie o ten konkretny model. Czytajac to wyglada to dosc starannie. Ale, reklama dzwignia chandlu...czyz nie prawda?
    http://cgi.ebay.com.sg/RIHAC-CISS-in...-/320584181275
    i do tego filmik:
    http://www.youtube.com/watch?v=SjhtS70GX4E

Dzieki za zainteresowanie.
    AF nie jest koniecznoscią

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Polećcie proszę jakiś sprawdzonych sprzedawców płyt DVD czy CD pod wypalanie techniką LightScrible bo kupując na allegro trafiłem chyba na jakieś podróby albo odrzuty. Po wypaleniu nawet 2 krotnym bladziutko bardzo to wyglądało. Zawsze używałem VERBATIMA do tych celów, ale chyba jakieś dziadowski trafiłem płytki.

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów