Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Question pozowanie modelek

Witam kolegów i koleżanki
    Nie wiem czy w dobrym dziale zakładam ten wątek, jeśli nie to proszę o przeniesienie...

Mianowicie chciałbym wiedzieć, jak ustawić modelkę lub tez modela, żeby wyglądało naturalnie i żeby było na czym oko zawiesić
    Może znacie jakieś fajne stronki internetowe które pokazują co i jak...?
    lub też jakiś fajny tytuł książki, na którą nie żałowaliście wydanych pieniędzy...
    ????
    Tomek
    Nikon DXX + szkiełko+ drugie szkiełko + trzecie... świtełko i jakieś tam klamoty

Domyślnie

Googlowanie nie boli: http://www.google.pl/search?hl=pl&so...=&oq=&gs_rfai=
    Chociażby dwie pierwsze strony!
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

Zdjęć w sieci, gazetach itp. jest tyle, że nie trzeba sięgać po żadne rzeczy typowo pokazujące "jak pozować".
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie

ja myślałem coś o jakimś takim reportażu tylko w tym temacie... tzn jakiś tekst na co trzeba uważać, jakie podstawowe błędy popełniamy przy ustawianiu modelki(modela) bo na same zdjęcia to mogę sobie popatrzeć tu na forum, ale jest mi potrzebna też jakaś wiedza teoretyczna. A co do "Google" to nic konkretnego nie znalazłem. dlatego założyłem ten wątek.
    w każdym bądź razie dzięki za odpowiedz panie "sea21" oraz "lookash"
    W dalszym ciągu czekam na jakieś dalsze propozycje
    Tomek
    Nikon DXX + szkiełko+ drugie szkiełko + trzecie... świtełko i jakieś tam klamoty

Domyślnie

Po pierwsze to model/modelka powinni wiedzieć jak pozować! To, że ładnie wyglądają nie oznacza, że na tym się kończy ich inicjatywa w udaną sesję zdjęciową.
    Bierz do sesji osoby, które są świadome możliwości swojego ciała, mimiki twarzy i posiadają ksztę kreatywności.
    Zwyczajny jak kiełbasa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachu321 Zobacz posta
    Po pierwsze to model/modelka powinni wiedzieć jak pozować! To, że ładnie wyglądają nie oznacza, że na tym się kończy ich inicjatywa w udaną sesję zdjęciową.
    Bierz do sesji osoby, które są świadome możliwości swojego ciała, mimiki twarzy i posiadają ksztę kreatywności.
    I tu się trochę nie zgodzę. Nawet te osoby które są świadome swoich możliwości i swojego ciała potrzebują jakichś wskazówek... przecież każdy model/modelka uczy się jak pozować? a jak narazie to ja dopiero się uczę portretu i modelów będę szukać wśród znajomych
    Tomek

Oszczędny w słowach Awatar fresh
    Miasto
    Opole/Burton On Trent
    NIKON

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław/Bełchatów

Domyślnie

Ta też niczego sobie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fresh Zobacz posta
    Nie wiem jak reszta, ale to... chyba kamasutra? Przecież połowa z tych poz to jakaś masakra.
    Pozdrawiam.
    Darek Bagiński.
    Blog

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów