Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Dworzec.

Domyślnie Dworzec.

Witam.
    Wrzucam dwa wczorajsze kadry. Chciałem pokazać w kolorze, ale miałem, jak dla mnie, duży problem, żeby ustawić dobry balans bieli - światło jarzeniowe. Wszelki wskazówki mile widziane.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Są, aż tak słabe ?

Domyślnie

są dość zwyczajne. Myślę, ze z 1-ki mozna było uzyskać dobra kompozycję, skupiajac sie na widszących tabliczkach.
    Warto myślec o upraszczaniu kadru - elementy takie jak kawałki schodów czy kosz sa niepotrzebne.

Koloru nie trzeba się bać, nie ma jedynie słusznego balansu bieli, możesz go sobie ocieplać czy oziębiac wg uznania.

Nie wiem dlaczego fotografowałes dwójkę. Nie widzę tam nic specjalnego, co bu uzasadniało zrobienie zdjecia.
    Na dworcach jest zawsze sporo świetnych tematów, zatem polecam dalsze poszukiwania.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Paradoksalnie ja widzę potencjał w drugim zdjęciu choć nie w tak szerokim kadrze. Teraz jest zbyt dużo schodów w dodatku niesymetrycznie pokazanych. Inna - głębsza - konwersja, więcej góry, mniej dołu, perfekcyjna symetria i ... chciałbym to zobaczyć . Jedynka zupełnie do mnie nie trafiła ot zdjęcie dokumentalne pokazujące los resztek mienia państwowego.
    Moje zdanie i zdanie mojego przedmówcy dowodzi zaś jednej znanej od wieków prawdy - ile osób tyle gustów .
    Pozdrawiam
    J.

Uprawnienia umieszczania postów