Szukaj
Ostatnio edytowane przez [email protected] ; 12-06-2010 o 22:39
3.
E, no nie bądź taki. Napisz jak było? Że słońce okropne to widzimy. To że ćwiczyłeś dobłyskiwanie czymś - też. A jak wrażenia? Jakie błędy widzisz? Co zamierzasz poprawić? Bo po co mamy pisać, co już wiesz?![]()
Za poprzednikiemMoże rozszerz wstęp o swoje przemyślenia?
![]()
http://facebook.com/fotomagik
D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół
No dobra, doświetlałem tylko blendą, żadnego błyskania.
Racja słońce okropne, okropnie gorąco, ale nie moglem isc robic tej sesji o innej godzinie - bywa i tak...
Z błędów hmm, niech bedzie ale w skrocie
1. ucięta reka (zawsze jakis szczegol mi umknie;/)
2. że ja nie zauwazyłem tego kolczyka u niej... i ta noga jak ją trzyma troszke mnie drazni - ale z drugiej strony dzieki takiej a nie innej pozycji zdjęcie nie jest nudne, wypelnia cały kadr w całkiem naturalny sposob
Nie do konca korzystnie uchwyciłem jej twarz gdyż ma okrągłą a ja jeszcze ją skróciłem przez kadr od gory, i jej spojrzenie "spod byka"
3. ostrość zwiała po wrzuceniu na stronke, troche brzydki kolor skory (najlepszy jaki udalo mi sie uzyskac w crossprocesingu, ktorego też dopiero się ucze)... no i znow nie pasujacy koczyk do reszty
Narazie staram się być może nie oryginalny w swoich pracach ale poprawny( przyjdzie czas na szalenstwo i lamanie zasad ktore najpierw chce poznac)
No, teraz Wy...
Ostatnio edytowane przez [email protected] ; 13-06-2010 o 00:53
Fajna ta Twoja Asia! Jak na pierwsze i w pełnym słońcu - pełen szcun
Najbarzdiej pasuje mi 2 . Na 1 jakoś mi kadr i ostre cienie nie leżą , a 3 chyba nieostra jest i kadr też mi nie podchodzi.
D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3
To może takie moje przemyślenia:
Ad 1. ZA MOCNE ŚWIATŁO! Liczne przepalenia, nieostrości, krzywy kadr
Ad 2. Znowu za mocne światło... Cięcie niefortunne (stawów nie tniemy na pół), bluzka przy krawędzich z ręką wpada w fiolet (aberracje?)
Ad 3. Kadr nieciekawy, nieostrości, nieciekawe tło
pozdrawiam![]()
D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół
czemu nie ostra, pisalem wyzej, sprobuje moze pozniej jeszcze raz wrzucic
co racja to racja, jak ktos ma zamiar tak jak ja isc sie uczyc w plener, odradzam w takim słoncu, z ktorym wrecz walczyc trzeba
Remik, wlasnie mialem dopisac o krzywym kadrze w 1
dzieki za konkrety![]()
Ostatnio edytowane przez [email protected] ; 13-06-2010 o 01:05
Akurat tonacja ostatniego zdjęcia mi podeszła, lubię cross
A nieostrosci po wrzuceniu na stronkę? Jesli nie nastapiło przeskalowanie to i nie mogla ostrość poleciecNiemniej popracuj nad tym
nie ma za copozdrawiam serdecznie
a zadam wam dosc dziwne pytanie, mianowicie jak radzicie sobie z takim nadmiarem slonca?
Skontaktuj się z nami