Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Asia

Domyślnie Asia

Na razie nie napisze nic poza tym że to mój pierwszy plener
    1.
    2.
    Ostatnio edytowane przez [email protected] ; 12-06-2010 o 22:39

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [email protected] Zobacz posta
    Na razie nie napisze nic poza tym że to mój pierwszy plener
    E, no nie bądź taki. Napisz jak było? Że słońce okropne to widzimy. To że ćwiczyłeś dobłyskiwanie czymś - też. A jak wrażenia? Jakie błędy widzisz? Co zamierzasz poprawić? Bo po co mamy pisać, co już wiesz?

Domyślnie

Za poprzednikiem Może rozszerz wstęp o swoje przemyślenia?
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

No dobra, doświetlałem tylko blendą, żadnego błyskania.
    Racja słońce okropne, okropnie gorąco, ale nie moglem isc robic tej sesji o innej godzinie - bywa i tak...
    Z błędów hmm, niech bedzie ale w skrocie
    1. ucięta reka (zawsze jakis szczegol mi umknie;/)
    2. że ja nie zauwazyłem tego kolczyka u niej... i ta noga jak ją trzyma troszke mnie drazni - ale z drugiej strony dzieki takiej a nie innej pozycji zdjęcie nie jest nudne, wypelnia cały kadr w całkiem naturalny sposob
    Nie do konca korzystnie uchwyciłem jej twarz gdyż ma okrągłą a ja jeszcze ją skróciłem przez kadr od gory, i jej spojrzenie "spod byka"
    3. ostrość zwiała po wrzuceniu na stronke, troche brzydki kolor skory (najlepszy jaki udalo mi sie uzyskac w crossprocesingu, ktorego też dopiero się ucze)... no i znow nie pasujacy koczyk do reszty

Narazie staram się być może nie oryginalny w swoich pracach ale poprawny( przyjdzie czas na szalenstwo i lamanie zasad ktore najpierw chce poznac)

No, teraz Wy...
    Ostatnio edytowane przez [email protected] ; 13-06-2010 o 00:53

Domyślnie

Fajna ta Twoja Asia ! Jak na pierwsze i w pełnym słońcu - pełen szcun Najbarzdiej pasuje mi 2 . Na 1 jakoś mi kadr i ostre cienie nie leżą , a 3 chyba nieostra jest i kadr też mi nie podchodzi.
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

To może takie moje przemyślenia:

Ad 1. ZA MOCNE ŚWIATŁO! Liczne przepalenia, nieostrości, krzywy kadr
    Ad 2. Znowu za mocne światło... Cięcie niefortunne (stawów nie tniemy na pół), bluzka przy krawędzich z ręką wpada w fiolet (aberracje?)
    Ad 3. Kadr nieciekawy, nieostrości, nieciekawe tło

pozdrawiam
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

czemu nie ostra, pisalem wyzej, sprobuje moze pozniej jeszcze raz wrzucic
    co racja to racja, jak ktos ma zamiar tak jak ja isc sie uczyc w plener, odradzam w takim słoncu, z ktorym wrecz walczyc trzeba

Remik, wlasnie mialem dopisac o krzywym kadrze w 1
    dzieki za konkrety
    Ostatnio edytowane przez [email protected] ; 13-06-2010 o 01:05

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [email protected] Zobacz posta
    czemu nie ostra, pisalem wyzej, sprobuje moze pozniej jeszcze raz wrzucic
    co racja to racja, jak ktos ma zamiar tak jak ja isc sie uczyc w plener, odradzam w takim słoncu, z ktorym wrecz walczyc trzeba

Remik, wlasnie mialem dopisac o krzywym kadrze w 1
    dzieki za konkrety
    Akurat tonacja ostatniego zdjęcia mi podeszła, lubię cross
    A nieostrosci po wrzuceniu na stronkę? Jesli nie nastapiło przeskalowanie to i nie mogla ostrość poleciec Niemniej popracuj nad tym

nie ma za co pozdrawiam serdecznie

Domyślnie

a zadam wam dosc dziwne pytanie, mianowicie jak radzicie sobie z takim nadmiarem slonca?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów