Szukaj
set mi się podoba
ale to chyba w wiekszej mierze za sprawą modelki
przeurocza
szkoda że się nie uśmiechała
Kadry miłe dla oka ( mojego oka)
no może po za nr.3
Nikon Nie sztuka zabić muchę przednią szybą,sztuka zrobić to boczną
czyli rozumiem, ze Twoim zdaniem generalnie zdjęcia są do d.py ale że modelka urocza to w sumie "mogą być"?
Piękna Pani, tylko jak by troche wystraszona, moja rada - stylizacja na indianke i jedziesz z koksem.
w ostatnim zdjęciu dziwne ułożenie prawej ręki modelki... jest brzydko wygięta. Poucinane łokcie - nie mam fobii na tym punkcie ale myślę, że lepiej by wyglądało, gdyby zmieściły się w kadrze.
Popieram kolegę jeśli chodzi o pomysł z Indianka poza tym brak Podoba mi się![]()
NIKON D40 18-55// 3,5-5,6 ED
Zdjęciom zabrakło wykończenia, pomysłu na lepsze kadry, pozy. Tutaj najlepiej wyszły 2 i 4 - całkiem ok. Reszta tak sobie.
True pozy takie sztuczne, nienaturalne jakby wymuszone - ale to może też wina modelki.
Just getting started ;]
D90 + 50 1.8 + 85 1.8 + 35 1.8 + 18-70 3.5-4.5 + Di622
To ja dorzucę jeszcze coś z obserwacji. Porównaj dwa pierwsze zdjęcia z pozostałymi. Twarz wyszła w pierwszych kadrach i świetle o wiele pulchniejsza, okrąglejsza. Raczej niekorzystnie. Modelka lepiej też wygląda MZ z grzywką. Możliwe, że ciekawie wyglądałaby z odsłoniętą szyją, z włosami upiętymi w elegancki kok. Tutaj fryzura jest... spacerowa powiedzmy. Widać, że raczej kobieta otwarta, ale jeszcze z niewielkim doświadczeniem. Nie wie jak się pokazać, co wyeksponować, jak się ustawić. Niestety jak i fotograf zaczyna, to wtedy obie strony muszą się uczyć, a nie zawsze jest od kogo, więc to dłużej trwa. Na 7 chyba najlepszy sam zwrot twarzy. Ale lampka w oczach i światło - już gorzej. Przy dobrej obróbce prawdopodobnie dałoby się to zdjęcie naprawdę nieźle podrasować. Ale modelka przyjemna i na pewno jeśli tylko ktoś nią dobrze pokieruje, to ona pokaże, że stać ją na dużo więcej.
Skontaktuj się z nami