Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Daniela

Domyślnie

set mi się podoba
    ale to chyba w wiekszej mierze za sprawą modelki
    przeurocza
    szkoda że się nie uśmiechała
    Kadry miłe dla oka ( mojego oka )
    no może po za nr.3
    Nikon Nie sztuka zabić muchę przednią szybą,sztuka zrobić to boczną

Domyślnie

czyli rozumiem, ze Twoim zdaniem generalnie zdjęcia są do d.py ale że modelka urocza to w sumie "mogą być"?

Domyślnie

Piękna Pani, tylko jak by troche wystraszona, moja rada - stylizacja na indianke i jedziesz z koksem.

Domyślnie

w ostatnim zdjęciu dziwne ułożenie prawej ręki modelki... jest brzydko wygięta. Poucinane łokcie - nie mam fobii na tym punkcie ale myślę, że lepiej by wyglądało, gdyby zmieściły się w kadrze.

Domyślnie

Popieram kolegę jeśli chodzi o pomysł z Indianka poza tym brak Podoba mi się
    NIKON D40 18-55// 3,5-5,6 ED

Domyślnie

Zdjęciom zabrakło wykończenia, pomysłu na lepsze kadry, pozy. Tutaj najlepiej wyszły 2 i 4 - całkiem ok. Reszta tak sobie.

Domyślnie

True pozy takie sztuczne, nienaturalne jakby wymuszone - ale to może też wina modelki.
    Just getting started ;]
    D90 + 50 1.8 + 85 1.8 + 35 1.8 + 18-70 3.5-4.5 + Di622

Domyślnie

Ciężko tu mówić o "winie", raczej o braku doświadczenia po obydwu stronach

Jeszcze trzy dorzuce i na tym koniec na ten raz z Danielą. Choć zapewne jeszcze się z nią spotkam

7

8

9

Dziękuję za opinie i komentarze.

Domyślnie

To ja dorzucę jeszcze coś z obserwacji. Porównaj dwa pierwsze zdjęcia z pozostałymi. Twarz wyszła w pierwszych kadrach i świetle o wiele pulchniejsza, okrąglejsza. Raczej niekorzystnie. Modelka lepiej też wygląda MZ z grzywką. Możliwe, że ciekawie wyglądałaby z odsłoniętą szyją, z włosami upiętymi w elegancki kok. Tutaj fryzura jest... spacerowa powiedzmy. Widać, że raczej kobieta otwarta, ale jeszcze z niewielkim doświadczeniem. Nie wie jak się pokazać, co wyeksponować, jak się ustawić. Niestety jak i fotograf zaczyna, to wtedy obie strony muszą się uczyć, a nie zawsze jest od kogo, więc to dłużej trwa. Na 7 chyba najlepszy sam zwrot twarzy. Ale lampka w oczach i światło - już gorzej. Przy dobrej obróbce prawdopodobnie dałoby się to zdjęcie naprawdę nieźle podrasować. Ale modelka przyjemna i na pewno jeśli tylko ktoś nią dobrze pokieruje, to ona pokaże, że stać ją na dużo więcej.

Uprawnienia umieszczania postów