Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Pliszka siwa

Domyślnie Pliszka siwa

Mój pierwszy wypad w teren z nowym obiektywem i pierwsze podejście do tego rodzaju fotografii! Chętnie usłyszę wasze opinie!

Pozdrawiam

Domyślnie

Mz są widoczne przepały na brzuchu, głowie, lewa strona trochę ciemna. Bokeh i wzrok ptaka bardzo fajnie wyszedł.

Domyślnie

Ja tam nie widzę przepałów. Bardzo mi się podoba. Uwielbiam zdjęcia ptaków na kamieniach - zawsze coś innego niż patyki.
    | D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
    Pozdrawiam Mateusz Cofta

Domyślnie

bardzo ładnie! u mnie przepałów też nie widać
    D7000

Domyślnie

i u mnie przepałów nie ma, niemniej silne kontrasty są. Pliszka siwa jest bardzo wymagająca i najlepiej fotografować ją bez udziału mocnego słońca Troszkę kadr przesunąłbym w lewo
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

ładny kadr, przepałów nie widzę, ale zdaje mi się, że fota ciut przeostrzona

A co ona jakieś takie dziwne pazury ma?

Domyślnie

ja bym powiedział Sławku, że normalne pazury ptaka stworzone są do "owijania" się wokół patyków czy szerokiego rozwierania na wiekszych gałęziach. Jako, że tutaj owinąć sie nie moga, staneła jednym prawym pazurem normalnie, lewym "zarzuciła" na bok, a tylni "podkuliła pod swoja stopke"
    Wszystko da się wytłumaczyc, ale i to tak ciekawa fotka
    PZ

Domyślnie

Dzięki za wasze opinie, zawsze podpatrywałem zdjęcia na forum, dopiero dwa dni temu podpiąłem coś dłuższego niż 105 mm, i to moje pierwsze próby! Ale coś czuję, że złapałem bakcyla! Choć muszę się jeszcze dużo nauczyć!
    Pozdrawiam

Domyślnie

U mnie też przepałów nie widać, zdjęcie bardzo mi się podoba.

Uprawnienia umieszczania postów