Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Asia

Domyślnie Asia

Przesympatyczna Aśka - www.teeeej.maxmodels.pl Zdjęcia z majówki , miały być w innym stroju ale z przyczyn technicznych są w takim

1.

2.

3.

4.

5.

...no to dawać !
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

1. trochę ta poza sztuczna, dziwnie podparta, znudzona mina. Fajna ławeczka, dużo bym dał żeby mieć taką w parku
    2. mina, jedna ręka niedoświetlona i przez to dziwnie to wygląda - jedna jasno-żółta, druga ciemniejsza czerwona. Lekki kosmyczek na głowie odstaje, jednorożec trochę dziwnie cięte biodro.
    3. byłoby najlepsze z setu, gdyby nie... znowu ta mina - kompletnie znudzona/zblazowana/niezainteresowana. Jakiś żarcik rzucić, coś zagadać - to pomaga
    4. nie wiem, jakoś kompletnie mi nie leży
    5. to dobre, poza dolnym cięciem - poszerzyło strasznie biodra modelki (głównie ustawienie pewnie). Może ciąć troszkę pod łokciami i ew. wciągnąć sukienke z lewej skraplaniem? Zasłonięte oko - mi akurat jakoś bardzo nie przeszkadza.

Ale ja się nie znam, więc wiesz...

Domyślnie

I ja dorzucę swoje
    Trójka - jak napisał S4INT - najlepsza z setu. Ja pokusiłbym się o lekko skośne kadrowanie, żeby nadać więcej dynamiki.
    4... oj, nie zwróciłeś uwagi, że dziewczyna ma troszkę niezadbane dłonie. Można było tego tak bardzo nie eksponować.
    Wszystkie ładnie zaświecone. Błyskałeś?
    O obróbce i kolorach nic w tej chwili nie napiszę, bo oglądam na lapku, a on pokazuje kolory jak chce.
    NEX 5N i M42
    "Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."

Domyślnie

dziewczyna wyglada na zmeczona :/

Domyślnie

mnie sie podoba przyjemne kolorki trochę zabrakło stylizacji
    najmilsze w odbiorze 3 i 1 a 4 faktycznie najsłabsza
    nikon d610 + mir 35 f 2 + sonnar 180 f 2,8 nikor 50 mm f 1,8 sb 600 nikor 35-105 f3,5-4,5

Domyślnie

Nie podoba mi się (nie musi ) ta sesja. Jedynie 3 dla mnie jako tako, ale modelka ma wszędzie naburmuszoną, niedowierzającą minkę (prócz ostatniego, ale to dla mnie słabe zdjęcie bardzo - sztuczne do przesady), a i obróbka skóry za pierwszym razem jak oglądałem zdjęcia wydała mi się zbyt agresywna. Próbuję teraz dociec dlaczego. Chyba przez obróbkę okolic pod oczami, ale nie jestem pewien - ot takie wrażenie.

Domyślnie

o widze że też Asię(inną) fociłes
    faktycznie smutnawo jakos, niby kolorowo ale smutno

Domyślnie

Dzięki za komentarze... Nom z mimiką faktycznie krucho Jakoś mam szczęście do modelek nie "aktoryzujących" wyrazem twarzy. Ale cóż ... koncepcyjnie miało być lekko , letnio i w jasnej , lekkiej sukience. Faktycznie mało przywiązuję wagi do szczegółów i dzięki że mi je wskazujecie Mogę tylko obiecać poprawę w kolejnych sesjach ! mOSAd - masz trochę racji z tymi oczami ... przegiąłem z korektą cieni i stąd taki efekt.
    Witku
    , nie błyskałem tak jakoś przy zastanym wyszło. Nawet blenda miała spokój S4INT ławeczka do "pożyczenia" z parku koło zamku w Kórniku ... Mnie się też podoba ! A tak przy okazji - jak oceniacie kolor skóry ? Trochę z tym walczyłem w tej sesjii bo zafarby od zieleni okropne były. Ogólnie szukam sposobu na naturalny kolor i jakoś mi nie nie wychodzi Jak wyszło tym razem ? Podzielcie się odczuciami co do koloru skóry ...
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

Ja mam nieskalibrowany monitor, więc mnie nie licz za mocno. Na twarzy trochę więcej żółci widzę, ręce opalone różem i czerwienią. Trochę zieleni przebija na łokciach jedynie i chyba ciut na twarzy gdzieniegdzie. Ogólnie według mnie do ideału brakuje trochę, ale nie jest tragicznie. Przynajmniej nie jest zielono wszędzie. A i modelki przecie nierówną karnację też mają, więc to takie trochę porównywanie do osobistego ideału. Ja wolę bladość, więc oczywiście bym mniejszą saturację (czy może raczej kontrast) widział, no ale to oczywiście kwestia gustu.

Domyślnie

Mnie się też podoba jak jst "chłodniej" lub mniejsze nasycenie. Tylko jak walczysz z wszechobecną zielenia to już na starcie masz przesrane Tu były chyba wszystkie dostępne narzędzia wykorzystane. A co ciekawe w zależności od intensywności światła (pochmurno z przejaśnieniami) kolor skóry się diametralnie zmieniał z kadru na kadr. Lubię zdjęcia w parku i wśród zieleni ale obróbka tego materiału jest koszmarna !
    Jakieś inne uwagi / komentarze ?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów