AAAAAAAA ja chce do afryki ;(
Szukaj
AAAAAAAA ja chce do afryki ;(
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
Stary, w sumie za niewielkie pieniadze można zrobić super wyjazd...
Podłączając się do czarteru z Niemiec lot kosztuje ok.200 eur.z tym, że bilety się kupuje na kilka dni przed wylotem. Ja miałem niestety ostre jajka z urlopem itd. i leciałem rejsówką ale opcja jest do zrobienia Na miejscu jest juz mega luzno.... możesz wydać od ok 5 do 1000 $ za dzień. Dla każdego coś miłego....
Arch ale się czepiaj... o to min. mi chodzi - to był mój pierwszy w życiu wyjazd z aparatem... z pierwszym w życiu własnym aparatem
jest OK!!! Tylko, że lubię podyskutować...takie pitu, pitu co miał autor na myśli...ot co;
jak coś nie pasuje to wal śmiało pls.
miłego dnia
R.
IMHO, te hipki "robią" to 4 zdjęcie - wyglšdajš Z DALEKA jak leżące na plaży głazy, toczka w toczke jak te dalej, tyle że bardziej gładkie. Ja takiego zdjęcia z hipopotamem nie widziałem. Były z ZOO, były w wodzie, były z rozdziwioną paszczą, były z tele... Takich nie było. Może i albumowe, ale świeże.
1 też mi pasuje, chociaż brak mi trochę dołu. Niebieskość OK, kto powiedział, że Afryka ma być żółtawa i spalona?
A sprawa szczepien ? A wyposazenie (ciuchy, prowiant, woda(H2O- niby prozaiczne sprawy ale znajomy ktory wyjezdzal do Afryki rownikowej z obawy przed ameba i tudziez innym ustrojstwem wszystko co jadl i pil dezynfekowal wiskaczem -przed i po dla pewnosci
) )? Tak wiec sam przelot byc moze uda sie zorganizowac za niewielkie pieniadze - tylko co pozniej?
A do zdjec - jedynka powalajaca. Juz wczoraj mialem o tym napisac ale moglem sie tylko patrzec ... Bezkresna Afryka... Kapitalane zdjecie(tylko za oknem szaro buro jesiennozimowo a Ty takie zdjecia tutaj... bez serca).
Szczepienia - ok 30 pln żółta febra - nie jest np. w Kenii obowiazkowa - na malarię szczepień nie ma - malarone(drozej) lub lariam taniej. Ciuchy - spodnie, krótkie, śpiwór( w wersji oszczędniej) koszulka, polar i ogień
a co do wody, to nie ameba, tylko bilharzia... woda w butelkach nie jest ultra droga. naprawdę da sie super niedrogo przezyć...
dobrych kilka lat temu byłem w Afryce 3 msce i miałem budżet na pozimie ok. 4/5 $ dziennie i poszło.
Najdrozszy na miejscu jest transport ale jak sie leci na dłużej i czas nie ma super znaczenie tez mozna pół darmo podróżować...
pzdr.
R.
Arch
"sorry ze sie czepiam tej afryki ale tytuł mnie tak nastawił" - do tego piję, nie ma sprawki, nie ma sorry - jest ok![]()
chyba masz info sprzed 8 lat dotyczące żółtej febry
szczepienie kosztuje 150 zeta, dostępne w sanepidzie, malarone 180 zeta za 12 pigułek. Poza tym wystarczy napisać, że wydaliśmy ok. 5000-6000 PLN razem z biletami. Jak oglądać tu te twoje fotki??
ciao
8 lat temu płaciłem 30- działa 10 lat...
My mielismy sztywne terminy 2-tyg urlopów... piszę jak mając więcej czasu mozna to zrobić taniej, a naprawdę warto....
Skontaktuj się z nami