Close

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 60

Wątek: Problemy z D80

Domyślnie

napisz mi na pw gdzie mieszkasz albo podaj tel, jestem z jelonki i jak będę miał czas to wezmę jakieś klamoty podepniesz i zobaczysz czy wina puszki czy szkła
    D60 N18-200VR, N35 1.8, Helios 58 2.0, T90, MZ 48, SB 400

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bajec Zobacz posta
    Jak co z tego? Przecież jest mowa o obiekcie, który cały czas się porusza. Kurde, robicie reporterkę ze statywu na samowyzwalaczu? Robiłem zdjęcie w tamtym roku i byłem zadowolony. [...]
    Co ma jakaś reporterka do robienia zdjęć ze statywu? O czym Ty w ogóle piszesz. My o prostym teście ze statywem, gdzie np. osoba przed aparatem w jakiś sposób się porusza, np. podskakuje, rusza ręką... żeby sprawdzić jak to jest w z tym AF. To Ty się ciskasz się jak pchła na psie, pisząc pierdoły o jakiejś reporterce na statywie z użyciem samowyzwalacza. Zresztą kilka stron temu już Ci pisaliśmy, że masz zwalony sprzęt toś zaczął sam mącić:

Cytat Zamieszczone przez bajec Zobacz posta
    Denerwuję mnie też to, że te wyniki nie mają potwierdzenia w testach, tzn jak dam aparat na statyw, ustawię ostrość na nieruchomego modela klikająć po kilka razy na spust, to zdjęcie wyjdzie bardzo dobre. Sprawdzałem też na tekście i nie ustawia ostrości ani przed, ani za. Problemy zaczynają się dopiero w "akcji". Czyli sytuacjach w jakich użytkuje aparat większość z nas. W "laboratorium" jest niby wszystko ok...
    A jak my chcieliśmy pomóc rozważyć różne możliwości, zbadać temat... zaproponowałem Ci prosty test, to Ty zaczynasz wypisywać bzdury i mieć pretensje do nas.

Z mojej strony to tyle. Powodzenia życzę.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

bajec - czytam wątek, oglądam zdjęcia i widzę swoje D80 początkowo myślałam, że to moja wina, teraz stwierdzam, że może po prostu puszka jest skopana. Co ciekawe na początku przez dość długi czas (jakiś rok) też robił o niebo lepsze zdjęcia. Sampelków nie wstawię bo są identycznej "jakości" jak Twoje. Chyba serwis pozostaje
    D 600 | N50/1.8D | N35/1.8 | T90/2.8 | S70-300 f/4-5.6 APO DG Macro | N18-70 | sb400 | sb700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fistaszek20 Zobacz posta
    bajec - czytam wątek, oglądam zdjęcia i widzę swoje D80 początkowo myślałam, że to moja wina, teraz stwierdzam, że może po prostu puszka jest skopana. Co ciekawe na początku przez dość długi czas (jakiś rok) też robił o niebo lepsze zdjęcia. Sampelków nie wstawię bo są identycznej "jakości" jak Twoje. Chyba serwis pozostaje
    No to skoro mamy druga taka osobe to zadam pytanie czy ze statywu wuchodzilo ostro?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    No to skoro mamy druga taka osobe to zadam pytanie czy ze statywu wuchodzilo ostro?
    Nie robiłam zdjęć ze statywu. Ale wcześniej robiłam zdjęcia i były ok, ja mam wrażenie, że jakoś pogarsza się z czasem (czasem użytkowania nie czasem naświetlania ). Nie podejrzewam siebie o taką trzęsawicę
    D 600 | N50/1.8D | N35/1.8 | T90/2.8 | S70-300 f/4-5.6 APO DG Macro | N18-70 | sb400 | sb700

Domyślnie

Proponuję na poczatek wyczyścić, a właściwie odkurzyć czujniki AF (delikatnie unieść lustro i pedzelkiem i gruszką ładnie pozamiatać).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igg Zobacz posta
    Proponuję na poczatek wyczyścić, a właściwie odkurzyć czujniki AF (delikatnie unieść lustro i pedzelkiem i gruszką ładnie pozamiatać).
    I pstryknąć testowo ze statywem jednak...
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Wraz z przesiadką na tamrona 17-50 nasiliły się nowe problemy z moim D80. Po zrobieniu jednego lub kilku zdjęć przestaje działać AF i nie można w ogóle zrobić zdjęcia. Często pokazuje się na wyświetlaczu informacja, że obiektyw nie jest podłączony (tzn. zachowuje się jakbym miał jakieś manualne szkło bez możliwości pomiatu światła). Zdarza się też ostatnio coraz częściej, że przy naładowanej baterii, aparat pokazuje, że jest ona kompletnie rozładowana i uniemożliwia wykonanie zdjęcia. Wszystkie te problemy rozwiązuje wyłącznie i ponowne włączenie aparatu, jednak to tylko na kilka ujęć, potem znowu to samo... Miał ktoś podobne problemy? Czy problem z łącznością, to wina obiektywu czy body? Kurde, nie wiem już co mam myśleć... Jaja normalnie jakieś z tym aparatem... Pomijam już fakt, że aparat twierdzi, iż obiekt jest ostry, kiedy jest kompletnie rozmyty (przy czym pali się zielona kropka) i robi normalnie zdjecie. Błagam, pomocy!
    D700 || N24-70 2.8 || N28 1.8 || N35 1.8 || N50 1.4 || 85 1.8 || SB-800

www.zawadoss.com

Domyślnie

Ale wiadomo dlaczego d80 zaczął robić gorsze zdjęcia. Jak wszem i wobec wiadomo aparat przestaje robić zdjęcia gdy pojawia się jego następca. W czasach gdy projektowano d80 technologia psucia aparatów była dopiero w powijakach i d80 przestanie robić zdjęcia gdy pojawi się następca następcy Zatem d91 jest w drodze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mironoza Zobacz posta
    Ale wiadomo dlaczego d80 zaczął robić gorsze zdjęcia. Jak wszem i wobec wiadomo aparat przestaje robić zdjęcia gdy pojawia się jego następca. W czasach gdy projektowano d80 technologia psucia aparatów była dopiero w powijakach i d80 przestanie robić zdjęcia gdy pojawi się następca następcy Zatem d91 jest w drodze.
    też mi odpowiedź, akurat zupełnie nie na temat

Mi z tamronem 90tką też czasem takie numery odwala. Ostatnio zacięło mi się też pokrętło od czasu naświetlania ;> po jakimś czasie wróciło do normy.

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów