Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 60

Wątek: Problemy z D80

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Tak, sprawdzałem. Pamiętam zresztą jakie ładne zdjęcia robił na moim aparacie jeszcze kilka miesięcy temu. Co do tych poruszonych, to niewiele mi się udało znaleźć, bo prawie wszystkie takie zdjęcia kasuję. Dokopałem się tylko do takich. Czasy wprawdzie troszkę dłuższe, ale myślę, że również nie powinno być na nich poruszenia. Zwłaszcza, że aparat trzymam dosyć stabilnie. Wrzucam w oryginale, bo tu widać dobrze wszelkie szczegóły nieostrości Dla mnie to wygląda troszkę inaczej niż zwykłe nietrafienie. Zdjęcia:

http://img121.imageshack.us/img121/5963/41713966.jpg
    http://img269.imageshack.us/img269/556/50453762.jpg
    http://img208.imageshack.us/img208/8771/43798572.jpg

Te zdjęcia moim zdaniem wyglądają tragicznie. Nie wydaje się Wam, że szumy, jak na biały dzień i iso 400, są zbyt duże?
    D700 || N24-70 2.8 || N28 1.8 || N35 1.8 || N50 1.4 || 85 1.8 || SB-800

www.zawadoss.com

Domyślnie

No faktycznie wygląda to nieciekawie... Do tego ta nieostrość ma charakter poruszenia, ale przy czasach rzędu 1/160 musiałbyś mieć niezłą delirkę. Naprawdę dziwne.

Co do szumów. Są w normie i nie ma co się doszukiwać problemów w tej kwestii.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Pytanie tylko gdzie mogę to naprawić? ...

www.zawadoss.com

Domyślnie

Na pewno w autoryzowanym serwisie
    Najzieleńszy z zielonych

Domyślnie

Serwis i to Warszawa!
    Ale slyszalem, ze ostatnio sie poprawili

Domyślnie

Czytałem gdzieś, że potrafią trzymać sprzęt do 2 miesięcy. To prawda? Ja potrzebuję aparatu i to bardzo...

www.zawadoss.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bajec Zobacz posta
    Czytałem gdzieś, że potrafią trzymać sprzęt do 2 miesięcy. To prawda? Ja potrzebuję aparatu i to bardzo...
    No teraz to masz zlom nie aparat........podobno jest lepiej....
    Dym jaki sie zrobil z serwisem pomogl..........podobno..........
    hehe jak sie wklepie np. google.ie i wpisze sie Nikon Poland to jest fura linkow anglojezycznych o naszym kochanym serwisie.....caly swiat o tym mowi

Domyślnie

Denerwuję mnie też to, że te wyniki nie mają potwierdzenia w testach, tzn jak dam aparat na statyw, ustawię ostrość na nieruchomego modela klikająć po kilka razy na spust, to zdjęcie wyjdzie bardzo dobre. Sprawdzałem też na tekście i nie ustawia ostrości ani przed, ani za. Problemy zaczynają się dopiero w "akcji". Czyli sytuacjach w jakich użytkuje aparat większość z nas. W "laboratorium" jest niby wszystko ok...

www.zawadoss.com

Domyślnie

No to może faktycznie Ci się łapy trzęsą? Niby piszesz, że masz stabilny chwyt... może jednak tylko Ci się wydaje. Choć z drugiej strony... jak już wspomniałem -- przy czasach 1/160 musiałbyś się nieźle telepać. Ale jak piszesz, że na statywie jest ok... Ja już serio zgłupiałem.
    Najzieleńszy z zielonych

Domyślnie

Nie...no jak na statywie jest dobrze to tylko twoja wina A ten test ostrosci pomiedzy kitem a tym manualnym zrob jeszcze raz ze statywem

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów