Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Kompresja w PhotoShop 7 CE

Witam
    może komuś z expertów będzie wydawać sie moje pytanie śmieszne ale dzisiaj zauważyłam że po poprawkach w Photoshopie jak zamykam zdjecie program pyta jaka ma byc jakość na suwaku przesuwam na najlepszą jakość a na dole 2MB ale zauważyłam ze mimo to zdjęcia są mniejwiecej mniejsze srednio o 1 MB ,i w związku z tym mam do Was pytanie jak zapisac zdjecia po poprawkach bez dodatkowej kompresji
    Pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    południowywschód

Domyślnie

Zapisz w formacie niekompresującym albo stosującym kompresję bezstratną - np PSD albo TIF. Niestety rozmiar takiego pliku będzie znacznie większy.

Pozdrawiam
    Art
    D7200 | D70 | Nikkor AF-S 300 mm f/4D IF-ED | Sigma 10-20 mm f/3.5 EX DC HSM | Tamron SP 90mm F/2.8 Di MACRO VC USD | Nikkor 18-70/3.5-4.5 DX | SB-800

Domyślnie

A jak w takim razie bedzie wygladala sprawa podczas wywołania na mini labie bo wiem ze przyjmują tylko w JPG ? czy ja sie myle
    Pozdrawiam

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Ponowna kompresja niesie zawsze jakies straty ze soba... zapisuj z maksymalna jakoscia -1 (lub -5 jesli suwak ma max. wartosc 100), jesli chcesz nie stracic za duzo (roznica bedzie na pewno niezauwazalna). Niestratne sa niektore transformacje JPG, np. obrot o 90* lub odbicie pionowe zdjecia, reszta niestety polega na zdekodowaniu pliku JPG a potem ponownym go zakodowaniu (znowu stratnie i znowu ze strata informacji!)...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    południowywschód

Domyślnie

Ponowna kompresja niesie zawsze jakies straty
    Niestety to fakt...

"Praw fizyki Pan nie zmienisz i nie bądź Pan rura..."

Antonino trochę na temat kompresji jpg możesz przeczytać tutaj

Pozdrawiam
    Art
    D7200 | D70 | Nikkor AF-S 300 mm f/4D IF-ED | Sigma 10-20 mm f/3.5 EX DC HSM | Tamron SP 90mm F/2.8 Di MACRO VC USD | Nikkor 18-70/3.5-4.5 DX | SB-800

Domyślnie

Z góry dziekuje za podpowiedz pozostaje mi jednak Nikon Capture Editor
    Pozdrawiam wszystkich

Domyślnie

Metodą prób i błędów , najczęściej daje się fotki do jednego laba tak więc może niech laboranci Ci trochę pomogą
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Uprawnienia umieszczania postów