Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Tracy

Domyślnie Tracy

Ciezko mi cos wstawic po obejrzeniou zdjec Remiksona ale raz kozie smierc w koncu sie ucze. Kilka fotek mojej modelki.

1.

2.

3.

4.

Prosze o rady i konstryktywna krytyke. Dziekuje za odwiedzenie tego posta.
    D300s + MB-D10, N 18-70mm, N 70-300 VR, N 50mm 1.4 ,N 105 f2.8G,N 24-70, N 10.5 f2.8, N 14mm f2.8, N 70-200 f2.8 VRII, N 24-70 f2.8, N35mm f1.8, Sb 600, Sb900 x 2, TC 20E III,

Domyślnie

co się stąło ze skórą tej Pani? i czemu na jedynce na czole jest jakaś sino ciemna plama? to niby taka winieta???
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Oj nie nie... Obróbka mocno niefajna i kolory też coś nie wyszły.
    NEX 5N i M42
    "Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."

Domyślnie

Piszę świeżo po obejrzeniu nowego wątku remikssona, więc pewnie nie będę obiektywny
    Pani wygląda jakby się z workiem mąki na zakręcie p... zderzyła. Biała jak córka młynarza lub aktorka teatru kabuki po sesji z początkującą makijażystką.
    Na jedynce krosta/pryszcz aż krzyczy "usuń mnie, usuń!". Głębia ostrości trochę mała MZ. Na dwójce dziwnie skomponowany kadr, cięcia kończyn, dłoni i biodra i uda. Wydaje się być "przeblurowane". Na trójce i czwórce też chyba zaszalałeś z blurem, z tym, że na dwójce chociaż oczy oszczędziłeś. A może to "zasługa" makijażu, a na 3 i 4 po prostu brak ostrości na oczach. Sam nie wiem. 3 - obcięte ramię i przedramię, 4 - obcięty bark.

A teraz podziel to wszystko na dwa, bo jak mówiłem, zdjęcia remikssona przed chwilą oglądałem
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

To może i ja wtrące swoje 3 grosze

Ad 1. Faktycznie pryszcz do usunięcia Lewa strona kadru prześwietlona, prawa niedoświetlona. Przydaloby się czymś błysnąc, tudzież odbłysnąć (blenda) i inaczej ustawić ekspozycję. Skóra nie wygląda tragicznie, choć mogło być lepiej. No i winieta całkowicie zbędna, poszarza znaczy obszar zdjęcia. W tak ciasnym portrecie to się kompletnie nie trzyma kupy.

Ad 2. Żółta skóra i jakoś dziwnie wygładzona. Kadrowanie jeszcze bym przebolał gdyby nie ten słup za modelką. Wszystko psuje

Ad 3. Nie gładzić tak dziwnie, poprawić oświetlenie na twarzy i byloby całkiem nieźle Ja akurat takie blaski lubię jak na tym zdjęciu

Ad 4. Ojjj... kompletnie do poprawy. Nie mam pojęcia jakiego pluginu uzywasz do wygładzania skóry ale powinieneś z niego zrezygnować. Gdybyś potrzebował to napisałem taki prosty tutorialik w PDFie o gładzeniu skóry, podam linka i może Ci się przyda albo i jeszcze komuś

Wygładzanie skóry:
    http://fotomagik.pl/wygladzanie_skory.pdf
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Remikson po pierwsze czuje sie zaszcycony ze zajrzales ntek, po drugie bardzo dziekuje za rady i link do tutka, po trzecie mam nadzieje ze kiedys ktores z moich zdjec Ci sie spodoba.
    D300s + MB-D10, N 18-70mm, N 70-300 VR, N 50mm 1.4 ,N 105 f2.8G,N 24-70, N 10.5 f2.8, N 14mm f2.8, N 70-200 f2.8 VRII, N 24-70 f2.8, N35mm f1.8, Sb 600, Sb900 x 2, TC 20E III,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goralikus Zobacz posta
    Remikson po pierwsze czuje sie zaszcycony ze zajrzales ntek, po drugie bardzo dziekuje za rady i link do tutka, po trzecie mam nadzieje ze kiedys ktores z moich zdjec Ci sie spodoba.
    Ja nie napisalem ze zdjecia mi sie nie podobają. Kadry mają potencjał, są tylko troche przekombinowane, moga się podobać, jesli zastosujesz w obróbce z umiarem wszystkie zabiegi I nie ma za co, kiedy mogę to pomogę
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Uprawnienia umieszczania postów