Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Jeszcze zimowo

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Jeszcze zimowo

Myślałem, że gdzieś przepadła ta fotka ale udało się odkopać i wstawiam. Panorma z Przechyby, teren ze zdjęć już dość ograny. Dół zdjęcia dość ciemny ale mnie to nie przeszkadzało, bardziej zależało mi na drugim planie i górze. Drzewa niestety zasłaniają część obrazu. Widoczność była tego dnia naprawdę dobra. Może komuś się spodoba. Jak zwyklę proszę o opinie. Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez tszlachcic ; 08-06-2010 o 20:29
    /(...) ach! jak ludzie mnie bolą!/ EOS 450D / kit / 50mm 1.8

Domyślnie

W tym zdjęciu brakuje światła. Jest zbyt ciemne. Spójrz na histogram. Spróbuj może je rozjaśnić - powinno być sporo lepiej.

Domyślnie

Patrzyłem na histogram. Pokazuje niedoświetlenia głownie drzew i pierwszego planu. W sumie nie ruszałem tego celowo, ale tak jak sugerujesz spróbuję poprawić i wstawić jaśniejszą wersję. Pozdrawiam.

Edit:
    Zgodnie z sugestią wstawiłem trochę jaśniejszą wersję zdjęcia. Wiem, że miejscami wciąż jest za ciemno, ale nie za bardzo sobię z tym radzę póki co w programach do obróbki.
    Ostatnio edytowane przez tszlachcic ; 08-06-2010 o 20:30

Domyślnie

ciemność widzę, ciemność
    kadr z potencjałem, wykorzystaj go
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Oglądnałem parę tutoriali w internecie i spróbowałem rozjaśnić jeszcze pierwszy plan. Wyszedł pseudo HDR. Nie wiem, która wersja lepsza.

Domyślnie

Podoba mi się.
    Nikon - przybora
    "Dobrym słowem można długo żyć. Dlatego dawaj je ludziom, gdy na to zasłużą.
    Bo potrzebują ludzkiej akceptacji. Bo bez niej trudno jest żyć."
    -M.Maliński

Domyślnie

Wersja nr 2 bardziej mi się podoba ale na pierwszym planie widać jakiś problem z WB (niebieski śnieg).
    Poza tym całkiem sympatyczna panorama
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Uprawnienia umieszczania postów