36 i 41 to już zalążek dobrego makronajbardziej mi leżą, na większości niestety brakuje ostrości
widzę, że szybko się uczysz - cierpliwości, a efekty będą coraz "lepszejsze"![]()
Szukaj
36 i 41 to już zalążek dobrego makronajbardziej mi leżą, na większości niestety brakuje ostrości
widzę, że szybko się uczysz - cierpliwości, a efekty będą coraz "lepszejsze"![]()
Bardzo dużo kadrów z potencjałem , jednak trzeba popracować nad rozkładem głębi i światełkiem.
Pozdrawiam Artur Moja galeria
Na większości zdjeć brak ostrości niestety...
Pozdrawiam,
Damian
nie musisz tak kompresować plików 35kb to duża utrata jakości , myślę że większość poruszona ,to efekt długiego czasu naświetlania
Dzieki serdeczne za wszelkie uwagi
Wiekszość zamieszczonych zdjęć jest robiona na ustawieniach 1/60 do 1/125, a f to zakres od 5.5 do 8, iso 200.
Co do kompresji to następnym razem postaram sie bardziej
Fotodemon i Arachiusz mam do was pytanie jakich ustawień aparatu używacie podczas fotografowania i jakiego sprzętu.
Oglądałem wasze prace i jestem ciekaw jak osiągnąc podobny efekt tzn. powiększenie, głębia ostrości, itd.
NikonD90 + grip, N18-105, N105, N70-300, SB-900, inne graty
Kompletny brak ostrości. Dlaczego ???
Wszystkie fotki bardzo miękkie, a w makro to błąd. Proponuję przymknąć przesłonę, jeśli jest to możliwe lub zrobić serię fotek tego samego obiektu i złożyć je w jedną ostrą w softwarze np. Helicon Focus itp
Skontaktuj się z nami