Close

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 91

Wątek: Lightroom 3

Domyślnie

Czy warto zaoszczędzić 180zł a przy kontroli dowiedzieć się, że programu używało się nielegalnie? Nie jestem biegły w prawach regulujących import, zwłaszcza oprogramowania ale jeśli do tego aby sam zakup z poza UE był legalny trzeba opłacić cło i vat to już żadna oszczędność.

Wiadomo nie od dziś, że sprawa legalności softu adobe z USA jest co najmniej dyskusyjna. Ja wolę zapłacić 180zł więcej i spać spokojnie, możesz mnie nazwać głupim

Domyślnie

A teraz skoncentruj się. yogur pytał o legalny sposób, więc twoja odpowiedź oznacza, że gdyby była taka możliwość, to ty byś się nie przemęczył dla tych drobnych 180zł.
    Zupełnie inną sprawą jest, że na 99,999% nie da się legalnie kupić w Polsce LR za 300 USD, ale nie taka była twoja odpowiedź.

Domyślnie

Gdyby babcia miała wąsy.... Kolega chciał nabyć prawie-legalnego LR żeby zaoszczędzić całe 180zł. Moim zdaniem nie warto, równie dobrze można spiracić całkiem.

Oszczędny w słowach Awatar yogur
    Miasto
    Tczew/Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kisio Zobacz posta
    Gdyby babcia miała wąsy.... Kolega chciał nabyć prawie-legalnego LR żeby zaoszczędzić całe 180zł. Moim zdaniem nie warto, równie dobrze można spiracić całkiem.
    Pytałem o legalny zakup a nie prawie legalny. Jak nie można to trudno. Jeżeli byłoby to możliwe to i dla 20zł warto.

Rozumiem że się nie da, zatem dla mnie nie ma tematu.

Domyślnie

generalnie zaskoczony jestem na plus
    1.jest szybszy niż beta i 2.6
    2.diabli wzięli bląd "no data selected" który kiedyś opisałem - mialem nadzieję że tak będzie
    3. jakby ktoś zrobił mały eksperyment bo jestem ciekaw wyników

1.bierzemy zdjęcie coś ruszamy np. ekspozycję o 1ev wywołujemy do psa (psd 16 bit i profoto innych nie sprawdzałem) i patrzymy - so far so good - jak to mawiają
    2.robimy wirtualną kopię Copy 1 i wywołujemy ją - nadal dobrze znowu sukces
    3. no to przechodzimy na "kopię żródłową" tą oznaczoną 1of2 tą bez napisu Copy 1 i robimy szary gradient np -1.5 ev - niech mają, przechodzimy na Copy 1 - tam nie ma żadnego gradientu i wywołujemy ją ponownie - i co widać u was? powinno wyglądać dokładnie jak w punkcie 2
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

conik
    Gość

Domyślnie

muli jak 2.7

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    muli jak 2.7
    ja mam stosunkowo cienki komputer ale wydaje mi się że jest szybszy
    sprawdź jeśli możesz te kopie wirtualne może muszę ubić bazę z 2.6 i zacząć od nowa
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

conik
    Gość

Domyślnie

wrzucilem ok 300 rawow z 1dsIII i ledwo zipie

Domyślnie

15% zniżki przy zakupie pelnej wersji, kod: Lightroom3, ważny do 18 czerwca.

pozdrawiam
    W przypadku szczególnie ważnych fotografii, należy zawsze wykonać zdjęcia próbne i sprawdzić obraz, aby uzyskać pewność, że aparat funkcjonuje prawidłowo.

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi-hao Zobacz posta
    15% zniżki przy zakupie pelnej wersji, kod: Lightroom3, ważny do 18 czerwca.

pozdrawiam
    Od Ciebie, Amazon, Adobe czy u pani Krysi?
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów