Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Ring flash

Domyślnie Ring flash

Czy ktos uzywa w praktyce takiego ring flasha? czy mozna prosic o kilka zdjec portretowych, by zobaczyc efekt dzialania
    D700, N70-200/2.8, N50/1.4, N85/1.8, N35/2.0, SB800,

Domyślnie

Miałem taki Ringflash jeszcze nie tak dawno,używałem do fotografowania przedmiotów
    wystawianych na A.......o,spisywał się świetnie.Portretów nie robiłem ,więc Ci nie pomogę.
    Postanowiłem Ci odpisać,ponieważ widzę że masz SB-800 a Ring podany przez Ciebie w linku jest
    do SB-600. Mam też SB-800 i mój ring też był 155,więc obiektyw aparatu nie był idealnie w osi
    mnie to nie przeszkadzało, tym bardziej że kupiłem go wraz z lampą,ale Tobie może to przeszkadzać.
    Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sabvel Zobacz posta
    Miałem taki Ringflash jeszcze nie tak dawno,używałem do fotografowania przedmiotów
    wystawianych na A.......o,spisywał się świetnie.Portretów nie robiłem ,więc Ci nie pomogę.
    Postanowiłem Ci odpisać,ponieważ widzę że masz SB-800 a Ring podany przez Ciebie w linku jest
    do SB-600. Mam też SB-800 i mój ring też był 155,więc obiektyw aparatu nie był idealnie w osi
    mnie to nie przeszkadzało, tym bardziej że kupiłem go wraz z lampą,ale Tobie może to przeszkadzać.
    a na co powinienem zwrocic uwage przy zakupie takiego ringa, bo widze ze do sb800 tez sa, ale jakie parametry sa wazne
    w tej aukcji podaja ze do sb800 tez sie nadaje, a te numery 155, 165, 175 co oznaczaja
    Ostatnio edytowane przez neverhood ; 07-06-2010 o 10:55

Domyślnie

poszukaj w lampy blyskowe z tego co pamietam to byly watki o tej nakladce

Oszczędny w słowach Awatar SzMuD
    Miasto
    Rumia /k. Gdyni
    Coolpix 4500 / D7100 + N17-55 + N35 + N55-200VR + SB-700

Domyślnie

W opisie aukcji masz podane które body jaką lampę SB powinno mieć. Ta z aukcji pasuje do m.in. SB800 i D80. Numery oznaczają bodaj odległość od osi obiektywu do osi palnika lampy.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie Re: Ring flash

Dzięki wszystkim za pomoc. Szkoda ze nikt nie ma jakiś sampli portretow robionych z użyciem tego pierścienia. Gdyby ktoś gdzieś widział to proszę by wrzucił lub na priv

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neverhood Zobacz posta
    Dzięki wszystkim za pomoc. Szkoda ze nikt nie ma jakiś sampli portretow robionych z użyciem tego pierścienia. Gdyby ktoś gdzieś widział to proszę by wrzucił lub na priv
    Może coś wygrzebiesz: http://www.flickr.com/search/?w=all&q=ray+ring&m=text

EDIT 1 i 2: I jeszcze to i to.
    Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 07-06-2010 o 21:43
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Uprawnienia umieszczania postów