ja za Arkiem, z ostatniego i dla mnie 18. najlepsza
Szukaj
ja za Arkiem, z ostatniego i dla mnie 18. najlepsza
Pozdrawiam
Adamson
17,18 fajne, widać że się rozkręcasz i idzie ci coraz fajniej...
jakie masz pierścienie?
pierscienie mam zwykłe najzwyklejsze bez żadnej automatyki, koszt niewielki
http://www.allegro.pl/item1093537468...nikon_m42.html
Widze ze bardziej podobają się wam te z naturalnym światełkiem, mi z kolei te blyskane.
Tak w ramach autokrytykito 18. wydaje mi sie zbyt symetryczna.
Jak zorganizuje odbłyśnik i mini blende mam zamiar trochę poeksperymentować z naturalnym światłem,
Ostatnio edytowane przez fiszi ; 04-07-2010 o 23:11
DX + N50/1,4 + N35/1,8 + Di622 mkII + YN460 II
Ta z 19-20 ma świetną "kocią" maskę na facjacie...
Fajne okazy, ale brakuje mi trochę doświetlenia tła na Twoich zdjęciach.
(...\/...)
Burkinafaso dobrze prawi, za mało światła w tle i przydałoby sie ciut więcej na obiekcie. Poza tym super. To z Heliosa plus p.p??
...FX | 17-35 | 50 | 28-75 | SB-700 |...
PozdRAWiam. Patryk.
Tak Patu, to Helios + p.p.
Po części macie racje, przydało by się doświetlić bardziej tło, pokombinuje cos w tym temacie. Chociaż czasami połmrok w tle w połączeniu ze wzrokiem seryjnego mordercy np ważki daje fajny efekt. Próby ze swiatełkiem naturalnym nadal nie wychodzą mi najlepiej, próbowałem z mała blendą hand made z koca ratowniczego ale nadal jest za ciemno przy 1/80 i F11 bo dopiero wtedy mam znośne GO na tym Heliosie. Statywu kilka razy próbowałem ale jednak wolę z reki, wtedy mam większą mobilność.
I tak jest bardzo dobrze Fiszi. Ja dziś odbieram taki sam zestaw,zakupiony od kolegi z forum. Pierwsze makro-próby w week.
...FX | 17-35 | 50 | 28-75 | SB-700 |...
PozdRAWiam. Patryk.
Okazy wypas, jeszcze takich nie widziałem. Fotki ostre, spoko ale to tło na wszystkich czarne. Bez statywu się nie obejdzie niestety . Lampa na doświetlanie tła raczej nic nie da , trzeba wydłużyć czas.
To jeszcze z serii rajgrodzkich potworków dorzucę świerszcza, wiem że trochę ciasno ale mocno go obracałem i starałem się uratować ile tylko się dało..
24.
Skontaktuj się z nami