Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Przygotowania do komunii

Proszę o opinie dot. kadrów i obróbki
    1]
    2]
    3]
    4]
    5]
    6]
    7]
    8]
    9]
    10]
    ---
    aparat i obiektywy

Domyślnie

Zestaw moim zdaniem jest ok. Rozumiem, że robiłeś wszystko przy świetle zastanym? Bo np. na 1 i 2 jest bardzo duża różnica w oświetleniu jednej i drugiej strony buzi dziewczynki. Na kilku nie podoba mi się kadrowanie, bo np. jest coś ucięte (4, 5, 9). Okno na 3 się przepaliło (i głównie dlatego pytałem o doświetlanie lampą). Dodatkowo na 9 głowa w lewym górnym rogu mocno się zniekształciła. Ale ogólne moje wrażenie jest pozytywne.

Domyślnie

Nie doświetlałem, wszystko przy świetle zastanym. Różnice w oświetleniu to wina baaardzo jasnego światła z okna, nie miałem lampy żeby korygować cienie, próbowałem poprawiać na etapie obróbki. Tych ucięć w kadrach trochę żałuję, ale czasami nie miałem się już gdzie cofnąć. Zniekształcenie głowy to 28 mm na FF Dzięki za komentarz.
    ---
    aparat i obiektywy

Domyślnie

Bardzo ładne.
    Prawie jak ślubniaki w mniejszym wydaniu
    Z pewnością będą miłą pamiątką uzupełniającą fotki z komunijnej uroczystości.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Dzięki. Na uroczystości komunijnej w kościele nie było fotografa, mi także nie pozwolono robić zdjęć. Ale za to pofociliśmy sobie podczas pleneru, który niedługo zaprezentuję
    ---
    aparat i obiektywy

Domyślnie

Ot - taka zajawka tego, co udało się wykonać podczas pleneru komunijnego. Wieczorem wrzucę resztę.
    ---
    aparat i obiektywy

Domyślnie

jak dla mnie świetne! plenerkowe super. Jak juz wcześniej powiedział amirez "prawie jak ślubniaki w mniejszym wydaniu" i z tym się zgadzam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rediconn Zobacz posta
    Ot - taka zajawka tego, co udało się wykonać podczas pleneru komunijnego. Wieczorem wrzucę resztę.
    Bardzo ładne kolory i wykorzystanie światła

Domyślnie

i bardzo dobrze że nie doświetlałeś lampą, to byłaby dopiero sztucznosć, a tak jest świetnie, naturalnie, nie przejmowałbym się też oknem, jasne, że jak nie dopalałeś to chciałeś naświetlać prawidłowo to co najważniejsze, a nie okno żeby były wszystkie szczegóły a później wyciąganie z cienia twarzy i kupa szumu, bardzo dobry materiał, nawet to, że wszystkie zdjęcia są b&w jest super, ma swój klimat
    ..Nikon...

Domyślnie

Zapowiadany wcześniej plener, jest to kilka wybranych zdjęć z ok. 50 ujęć jakie oddałem rodzicom, kadry troszkę zbliżone do siebie i na dłuższy czas "monotonne", no ale każdy chciał mieć zdjęcie "pod drzewkiem"

12]
    13]
    14]
    15]
    16]
    17]
    18]
    19]
    20]
    21]
    22]
    ---