Szukaj
Zestaw moim zdaniem jest ok. Rozumiem, że robiłeś wszystko przy świetle zastanym? Bo np. na 1 i 2 jest bardzo duża różnica w oświetleniu jednej i drugiej strony buzi dziewczynki. Na kilku nie podoba mi się kadrowanie, bo np. jest coś ucięte (4, 5, 9). Okno na 3 się przepaliło (i głównie dlatego pytałem o doświetlanie lampą). Dodatkowo na 9 głowa w lewym górnym rogu mocno się zniekształciła. Ale ogólne moje wrażenie jest pozytywne.
Nie doświetlałem, wszystko przy świetle zastanym. Różnice w oświetleniu to wina baaardzo jasnego światła z okna, nie miałem lampy żeby korygować cienie, próbowałem poprawiać na etapie obróbki. Tych ucięć w kadrach trochę żałuję, ale czasami nie miałem się już gdzie cofnąć. Zniekształcenie głowy to 28 mm na FFDzięki za komentarz.
---
aparat i obiektywy
Bardzo ładne.
Prawie jak ślubniaki w mniejszym wydaniu
Z pewnością będą miłą pamiątką uzupełniającą fotki z komunijnej uroczystości.
Tutaj jest... podpis
Dzięki. Na uroczystości komunijnej w kościele nie było fotografa, mi także nie pozwolono robić zdjęć. Ale za to pofociliśmy sobie podczas pleneru, który niedługo zaprezentuję
![]()
---
aparat i obiektywy
Ot - taka zajawka tego, co udało się wykonać podczas pleneru komunijnego. Wieczorem wrzucę resztę.
---
aparat i obiektywy
jak dla mnie świetne! plenerkowe super. Jak juz wcześniej powiedział amirez "prawie jak ślubniaki w mniejszym wydaniu" i z tym się zgadzam.
i bardzo dobrze że nie doświetlałeś lampą, to byłaby dopiero sztucznosć, a tak jest świetnie, naturalnie, nie przejmowałbym się też oknem, jasne, że jak nie dopalałeś to chciałeś naświetlać prawidłowo to co najważniejsze, a nie okno żeby były wszystkie szczegóły a później wyciąganie z cienia twarzy i kupa szumu, bardzo dobry materiał, nawet to, że wszystkie zdjęcia są b&w jest super, ma swój klimat
..Nikon...
Zapowiadany wcześniej plener, jest to kilka wybranych zdjęć z ok. 50 ujęć jakie oddałem rodzicom, kadry troszkę zbliżone do siebie i na dłuższy czas "monotonne", no ale każdy chciał mieć zdjęcie "pod drzewkiem"
12]
13]
14]
15]
16]
17]
18]
19]
20]
21]
22]
---