Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Ewa

Domyślnie

Brawo Krzychu!

Otoczenie przyjazne, modelka ładna, światło fajne, ujęcie przyjemne, obróbka super.
    Razem 5!

PS.
    Czym robisz bonusik ? Jakiś plugin do PS-a ?

PPS.
    Nie bardzo rozumiem koncepcję czerni po bokach.
    STRONA - BLOG - VIDEO D300s,D80,N50f1.8,T17-50f2.8,SB-800,Manfrotto 055Xprob.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ruda# Zobacz posta
    Ruszam myszką po bonusie i ciągle nie mam dość .

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Rewelacyjna obróbka oraz świetne zdjęcie! Nie myślałeś o karierze makijażysty?
    Dzięki. Myślałem i myślę... na razie maluję po fakcie.

Wrzuć gdzieś linka na forum do działu z obróbką jak możesz, bo jest to dobry przykład jak obrabiać zdjęcia.
    Nie wiem, czy jest sens mnożyć tematy z tym samym. Może wkleję kiedyś jeśli uda mi się dorobić jakiś tutorial do tego (chociaż wielkiej filozofii tutaj nie było podczas obróbki).

No i że nie ma brzydkich kobiet, tylko czasem wina i grzybków brak...
    Dlatego zawsze chciałem się przeprowadzić do Doliny Pięknych Kobiet.

Cytat Zamieszczone przez fotomagik Zobacz posta
    Brawo Krzychu!
    Otoczenie przyjazne, modelka ładna, światło fajne, ujęcie przyjemne, obróbka super.
    Razem 5!
    PS.
    Czym robisz bonusik ? Jakiś plugin do PS-a ?
    Dzięki. Bonus robiłem w starym SWiSH - takie coś dla flash'a jak pajączek dla html'a.

Cytat Zamieszczone przez fotomagik Zobacz posta
    PPS. Nie bardzo rozumiem koncepcję czerni po bokach.
    Ja też... ale głos w głowie nakazał mi tak zrobić.

Cytat Zamieszczone przez gdasteve Zobacz posta
    Cysiu,
    Niezly z Ciebie makijazysta
    Obrobka Super - tez prosilbym o tutka, jesli da rade.
    pozdr
    Jak już wspominałem wielkiej filozofii tutaj nie ma. Niestety nie mam teraz głowy i czasu, żeby obrabiać fotkę od początku pokazując na screenach kolejne etapy. Mogę jednak napisać co było kolejno robione ...i tak:

To co widzicie po najechaniu kursorem to wywołany surowy NEF (po lewej cały kadr, po prawej przybliżenie na twarz). Przy właściwym wywoływaniu pliku dodałem:
    - delikatną winietę;
    - gradient wyciemniający z góry kadru;
    - potem ustawienie saturacji, wb, tint i całej reszty parametrów;
    - zmodyfikowałem selektywnie kolory (luminancja i saturacja) ...suwaczki dostępne praktycznie w każdej wywoływarce;
    - przejście NEF -> TIFF;
    - następnie było sporo ręcznej dłubaniny, to znaczy stempel i łatka oraz dodge/burn (cera, usta, ubranie, makijaż);
    - stemplem wyrównałem bliki w oczach (na powiększeniu oryginał nie drażnił, ale w małym internetowym rozmiarze jakoś mi nie pasowało);
    - później pędzelkiem od saturacji podkręciłem dodatkowo makijaż;
    - i skorygowałem go nową warstwą podmalowując delikatnie kąciki kolorem żółtym (soft light);
    - na niebie między drzewami dodałem flarę;
    - przykryłem wszystko teksturą podobną do tej (tryb mieszania chyba soft light na jakieś 20%) wymazując ją równocześnie z obszaru twarzy;
    - na koniec już tylko ostatnie korekty z cyklu stempel i łatka oraz dodge/burn.
    Finito.
    Ostatnio edytowane przez everyman ; 07-06-2010 o 18:15

Domyślnie

Krzyś! szacun
    STRONA - BLOG - VIDEO D300s,D80,N50f1.8,T17-50f2.8,SB-800,Manfrotto 055Xprob.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów