Szukaj
Ostatnio edytowane przez kZC_ ; 16-07-2010 o 11:19
FX|D800|D700|2470|50 1.4G|85 1.8G|70200|SB900 | 910 + plecak i pierdoły
"The wicked flee when none pursueth..."
podsumowując K7 w sprawnych łapach, jest bardzo zacną puchą![]()
D300 jest puszką do roboty K7 do smakowania fotografii .
Kanarek jeden z moich ulubionych
http://www.benjaminkanarekblog.com/
Nie wszystkie bo wczesniej robil canonem ale te nowsze na stowe. Np kosmiczne albo beauty z lisciami do brazylijskiego vogue robione k20 i jakis nalesnik. On nie ma K7
graber podałeś tu nazwisko, które dość dobrze znałem wcześniej i jest ono niestety wyjątkiem potwierdzającym regułę. Nie uwzględniłeś jedynie tego, a może ja nie sprecyzowałem, że chodzi mi o pro rzemieślników, a nie artystów z okładek Vogue (ilu ich jest?) , a tu raczej królują inne marki.
Ostatnio edytowane przez Muhozol ; 17-07-2010 o 22:53
wiesz.. to ze w naszym kraju za pro uważa się tylko kotleciaży i fotopstryków imprezowych to już jest ogólnonarodowy problem![]()
Ja w naszym narodzie wielu problemów nie widzę i na siłę się ich nie doszukuję, a dla mnie pro to ktoś kto z fotografii żyje. Jeśli robi dobre zdjęcia kotletów i je sprzedaje wielbicielom tej potrawy za porządne pieniądze to chylę przed nim czapkę. Aby nie zrobił się totalny OT w moim wątku spytam bez żadnej prowokacji ilu Forumowiczów posiada K7 i d300 jednocześnie i potrafi je porównać na "polu bitwy"? Wypunktowanie użytkownika lamina mimo wszystko jakoś do mnie nie trafia. D3 a K7 hmmm jak to w ogóle porównywać?
No właśnie-jeżeli wszystko pójdzie dobrze to może jutro będę miał owe K-7 (o ile nadejdzie do Euro-AGD )-mógłbym wtedy pokusić się o krótkie podsumowanie (D 300 mam od 2,5 roku więc co nieco mogę już powiedzieć )-IMHO to najlepsza chyba puszka APS-C (no może oprócz D 300s)-jedyne co mi w nim przeszkadza to rozmiary (ale tylko na niektórych imprezach tam gdzie właśnie niepozorność się liczy),zbyt cięzko obracające się (a może zbyt mało wystające ) pokrętła,nieszczególny AWB przy mieszanym oświetleniu (częściej robię JPG-i)-no i ciut zbyt głośne lustro-więcej grzechów nie pamiętam...jeżeli chodzi o jakość zdjęć,FF i różne tam takie-to nie mam zastrzeżeń-zaczynałem od AMI 66
potem Smiena 8m,Fied i Zenit 12xp i jakich by się sztuczek tam nie dokonywało (ba sam wywoływałem błony ) to i tak rezultat był o wiele gorszy niż ten osiągany obecnym sprzętem...
Skontaktuj się z nami