Używane obiektywy manualne to Helios 81H , Kalejnar sławna i bardzo ostra portretówka . To samo było w D300 kolegi też zrezygnował z manualnego ostrzenia . Co do zwątpienia to straciłem je gdy sprzedałem K20 , FGZ540 i inne akcesoria . Zostawiłem sobie DSa ze starymi obiektywami i 500FTZ (kompatybilna) i uczciwie naświetlająca bo 540FGZ to klęska . Pracując na D300s i czasami D700 zobaczyłem co to jest brak stresu przy szybkich zdjęciach . Oczywiście moim opiniom nie można ufać więc nie ufajcie jeśli nie chcecie . Cieszę się jednak że nie kupiłem K7 jego następca będzie lepszy i może wtedy da radę w pełni D300s a może go prześcignie w szybkości autofokusie i pracy z fleszem (który jest niepotrzebny a więc SB900 do kosza). Czekam na następcę K7 .Każdy może mieć swoje zdanie na tym polega demokracja . Ja jednak wszedłem w sprawdzony system . Wolno mi i tym którzy gloryfikują K7 też powtarzam to wspaniały aparat dla myślących ludzi ale sport i szybka reporterka , ja nie zaryzykuję innym wolno . Pozdrawiam
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami