Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: ViewNX i RAW

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach Awatar mikas4
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Przyznam się, że nie wiem o czym piszesz. Przed chwilą otworzyłem nefa w NX2 i mogę go wyostrrzać w dowolny sposób, mimo że profil mam "unchanged".
    Unchanged oznacza, że masz taki sam profil jak w aparacie.
    Tak to wygląda i nie mogę w pozycji Sharpening nic zmienić, może coś źle robię.
    A druga sprawa, jest tam ustawiony profil DX2MODE2, ale chyba przy raw jest bez znaczenia jaki tam jest ustawiony profil, dopiero zmiana profilu w programie zmienia kolorystkę zdjęcia ?
    D90 + N18-105 / N35 / N70-300 / S10-20 / SB-910

Domyślnie

A bo tutaj chcesz zmieniać paramatry zapisane w profilu w puszce. Tak sie nie da. Wyostrzaj przez zakładkę Adjust > Focus > Unsharp Mask.

Oszczędny w słowach Awatar mikas4
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Wyostrzaj przez zakładkę Adjust > Focus > Unsharp Mask.
    Trochę pobawiłem się NX'em i czy przypadkiem nie lepiej wyostrzać funkcją HIGH PASS i potem dać nakładkę OVERLAY i zmniejszyć krycie?
    Przy dużym wyostrzaniu funkcją UNSHARP MASK powstają mi duże szumy.
    Ostatnio edytowane przez mikas4 ; 11-06-2010 o 19:13
    D90 + N18-105 / N35 / N70-300 / S10-20 / SB-910

Domyślnie

A bo tutaj chcesz zmieniać paramatry zapisane w profilu w puszce. Tak sie nie da
    Da się. Jeśli chcesz zachować kolorystykę a zmienić szybko ostrość, to po prostu kliknij na profil, który masz ustawiony. Np. jeśli masz D2X mode 2, to klikasz na niego i spokojnie na szybko możesz zmieniać ostrość.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anton Zobacz posta
    Da się. Jeśli chcesz zachować kolorystykę a zmienić szybko ostrość, to po prostu kliknij na profil, który masz ustawiony. Np. jeśli masz D2X mode 2, to klikasz na niego i spokojnie na szybko możesz zmieniać ostrość.
    Przy niezmienianym profilu z puszki (czyli unchanged) nie da się; i tego dotyczyła moja odpowiedź.

Domyślnie

Ale unchanged jest z definicji niezmienialne. Koledze chodziło o szybkie wyostrzenie bez zmiany kolorystyki zdjęcia. Da się i tego dotyczyła moja wypowiedź. Zatem pax między chrześcijany

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów