Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Zmiana systemu

Domyślnie Zmiana systemu

Mam prośbe do użytkowników nikon d90. Chciałbym zmienić system z sony na nikon i interesują mnie "gołe" rawy z d90 zrobione na iso 1600 i iso 800. Chciałbym porównać szum i sprawdzic organoleptycznie o ile lepiej wygladają zdjęcia przy takich czułościach. Dlatego zwracam sie z prośbą o przeslanie kilku rawów prosto z aparatu na maila [email protected] wiem że jest google i wogóle ale jakoś bardziej przekonają mnie rawy od zwykłych szarych użytkowników takich jak ja niż pobrane z internetu. Z góry dziękuję i pozdrawiam

Domyślnie

Jaką miałeś alfę?
    F90X, D600

Domyślnie

Wejdź na fotopolis.pl i tam będziesz miał przynajmniej te same kadry do porównania szumu z RAWa, a nie różną siekę. Poszukaj testu D90 i swojej alfy. Na 100% powinny być oba.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

generalnie wszystko co bylo do przeczytania i sprawdzenia to sprawdzilem chcialbym jeszcze tylko samemu sprawdzic rawy w lightroomie jak sie to ma do rawów z alfy 200 także jak ktoś może pomóc to prosze o sample na maila

Domyślnie

poszły na maila
    N

Domyślnie

Jeśli ma to dla Ciebie znaczenie, to zapoznaj się też z opiniami o serwisie i podejściem firmy do klienta...
    http://pawelwr7.flog.pl/
    D40; N:18-55VR i bez VR, 55-200VR, 50/1,8E; S50-150; SB-400

Domyślnie

Z tym serwisem to może nie demonizujmy?Może się poprawią.Poza tym ten sprzęt się rzadko psuje.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

może tak, może nie... może! Lepiej mieć świadomość jak jest, a czy to dla kogoś ważne czy nie to już indywidualna sprawa każdego człowieka.
    http://pawelwr7.flog.pl/
    D40; N:18-55VR i bez VR, 55-200VR, 50/1,8E; S50-150; SB-400

Domyślnie

Pomimo, iż posiadam od kilku lat system nikona. To jednak już bym go drugi raz nie kupił. Moje skromne zdanie jest takie: płacimy w tym wypadku większość sumy za logo firmy, a nie za sam sprzęt. Jakoś mnie nie przekonała firma NIKON do super jakości wykonania. Jedynie dla mnie dopracowany był jeden D200. W wersji reporterskiej. Miałem nie raz w łapkach aparat Sony Alpha. I jaki by nie był. To jakością bije na głowę nikosia. Mam Pentaxa i tak samo jak Sony jakość o wiele wyższa. Pewno wiele osób się z tym nie zgodzi, bo każdy chwali swoje. Ja mam Nikona i widocznie się wybiłem krytyką. Ja osobiście bym nie zmieniał systemu sony na nikona. Zresztą w nikonach siedzi matryca Sony. I jak jest już napisane. Serwis Nikon robi sobie z klientów szopkę. I pisanie, że może się coś zmieni jest dla mnie śmieszne. A awaryjność d90 jest jednak spora. Znajomy reklamował d90 - 3 razy. Za każdym razem reklamacja odrzucona. A ma ewidentny problem z lustrem. Czasem prześwietla, czasem nie. Mój d50 często bez powodu wywala błąd karty, czasem lustro się zawiesi itp. Do tego doszły hot pixle. W d40x u znajomego identyczny przypadek. I cała masa na forum.
    NIKON D50\18-55 G ED\JUPITER 37A\JUPITER-9\HELIOS-44-2\MIR-1B\Słoik po delikatesowej Topca 325 CS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TeamHANS Zobacz posta
    Pomimo, iż posiadam....................przypadek. I cała masa na forum.
    bla,bla,bla....
    Pomiedzy D50 a D90 sa lata swietlne........
    Trzymalem w dloniach kazda alfe poza A700 i powiem Tobie ze nie jest wcale tak bajkowo....no chyba ze lubisz plastik fantastik!
    Robilem zdjecia Alfa 350 po czym wolalem RAWy z tego aparatu.....tego samego dnia uzywalem tez mojego D90....i co....zasieg tonalny matrycy D90 bije na glowe Alfe a przeciez "to matryca sony"!!!
    Mam D40 i D90 mialem D200 i zaden z nich nie byl awaryjny.....
    D90 uzywam intensywnie i bez specjanego oszczedzania od ponad roku i nie mialem z nim zadnych problemow!
    To ze w nikonach siedzi matryca Sony....hmmm no podobno tak tylko czytalem opinie ze matryca jest robiona dla Nikona w firmie Sony a wiec nie siedzi tam taka sama matryca!
    Szybkosc AF w sony nie jest zadowalajaca a nie jest to fufu S5 zeby rezygnowac z predkosci AF dla zasiegu tonalnego.....

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów