Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Kilka zdjęć z pleneru PGF

Witam,
    wrzucam do oceny kilka zdjęć zrobionych w Przemyślu podczas pleneru Podkarpackiej Grupy Fotograficznej. Proszę o krytykę.

Domyślnie

świetna robota. 3 i 4 rewelka. superowo.
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Domyślnie

Dzisiejszy temat i już zakopany, ktoś coś jeszcze napisze?

Domyślnie

Mnie żadne nie podpasowało jakoś specjalnie. Być może 4 jedynie się broni, ale ogólnie obróbka jest dla mnie słaba. No chyba, że to taki styl, którego nie rozumiem - też dopuszczam taką możliwość. 6 jest po prostu słaba, podobnie jak numer 2 (kierunek wzroku głównie). Zdjęcia mają "syndrom warsztatowy", czyli brak dokładnego spokojnego przemyślenia, czasu na dopracowanie kadru, pozy, emocji. 5 pocięta okrutnie, zobacz jaki śmieszny efekt dostałeś - jakby modelka opierała się o krawędź kadru. To nie wygląda za specjalnie.
    Widać kolejny raz rozdźwięk pomiędzy zdjęciami portretowymi, a glamourowymi i próbę godzenia dwóch światów.

Domyślnie

4 Extra, no i modelka również
    | D600 + MB-D14 | 15-30mm f/2.8 | 50mm f/1.4 | 85mm f/1.8 | SB900 | GoPro | Lowepro |

Domyślnie

4 wg. mnie najlepsza. można ew. by jeszcze troszke wykadrować
    6 wydaje się jakby troche nieostra
    1 też bardzo dobra
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Ja mam całkiem inne zdanie, co poprzednicy 4 mi się nie podoba
    Natomiast 1 bardzo mi się podoba, zarówno kadrowo, obróbkowo, jak i pozowanie modelki.
    2 również mi się podoba, klimat mi się bardzo podoba.
    Także z setu 1 i 2 reszta mnie nie zachwyciła i grupowe

Uprawnienia umieszczania postów