turbo,
poza tym, że błyska - jakies opinie/wrażenia itp?
Poczytałam test Kena - i jest tam wyraźnie chwalona, podoba mi się za niewielkie rozmiary i niewielką masę, nie podoba mi się, że robiąc zdjęcia pionowe nie można odchylić palnika. Wydaje mi się, że tryb i-ttl mi wystarczy - czyli zdaje się na automatyke aparatu+lampy.
Tak się zastanawiam czy czekać i składać na SB600 czy kupić tę SB400 i nie zważać na to, że nie ma bajeranckich funkcji...? Na cyberfoto znalazłam opinię, że zła bo..... mała i lekka - hmmm a jeśłi założymy, że dla mnie to zalety.... to co warto za 480zł?
Zastanawiam się na ile system i-ttl - jest wydajny i na ile można mu zaufać...? Czy naprawdę tryb manualny jest niezbędny?
Proszę doradźcie coś, bo na zakup lampy zewnętrznej jestem zdecydowana a rozmiar SB400 mi bardzo odpowiada - no ale jak to jakiś "niewypał" to chiałabym to wiedziec wcześniej a nie po zakupie....
I pytanie drugie - przy świetle błysku odbitego np od sufitu - czy odległość od sufitu ma znaczenie - tzn - jak wysokie maksymalnie może być pomieszczenie aby takie odbite światło było nadal efektywne?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami