Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Dzieci

Madziulek
    Gość

Domyślnie

dla mnie tylko 2
    1 nie przemawia do mnie szczególnie ten krzyż ...pozatym kadrowałabym raczej w pionie żeby pozyc sie tej anteny satelitarnej
    i troche za mało tych zdjęc jak na reportaż a temat fajny

Domyślnie

nie czuje 1.
    dwójka nawet ciekawa tylko za duzo chodnika
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Madziulek
    Gość

Domyślnie

alekw ,więc o co chodzi w tym zdjęciu ?
    nie rozumiem chyba troche ...czy tematem jest matka z dzieckiem ,antena czy krzyż,troche ciężkie w odbiorze..to połączenie

bombel
    Gość

Domyślnie

Powiedziałbym, że na pierwszym maluje się ładne zderzenie sacrum i profanum. Nie wiem na ile to przypadek, na ile zamysł, ale kadrowanie wyraźnie pokazuje, jak ludzie mijają to obojętnie, przechodzą, nie zauważają - zostawiając kadr i wychodząc z niego do własnych spraw...

Ładne zdjęcie, dobry brom, jak to dawniej mawiali.

Za to drugie wydaje mi się albumowo-widoczkowate; niedzielny spacer na Śląsku (przepraszam wszystkich ślązaków, jeśli ich urażam, tu po prostu grają rolę stereotypy: huta - znaczy się - Śląsk). W dodatku obróbka zdecydowanie słabsza niż na jedynce, a szkoda.

Acha, uwypukliłbym napis na antenie na jedynce, wyszedł za słabo (chyba był błękitny, czy coś).

Domyślnie

Bombel dobrze odczytal moje zamiary. A szczegoly to kazdy moze sobie dopowiedziec sam, czy zdjecie oznacza, ze telewizja i rozrywka jest wazniejsza od wiary, czy moze cos innego. Ludzie obojetnie mijaja krzyz, ale Jezus pochyla nad nimi glowe (wiem, ze brzmi to moze i smiesznie, ale tak to widzialem przez wizjer).

Drugie, tak stereotypowe, ale takie mialo byc. W sumie nie dla wszystkich mieszkancow Slaska to widok codzienny.
    Bombel co poprawilbys w tym drugim?

Dzieki za komentarze

Domyślnie

to ostatnie niezłe
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alekw Zobacz posta
    Bombel co poprawilbys w tym drugim?
    W zasadzie to co zwykle na landszaftach - nierównowagę pomiędzy górą i dołem. Tutaj to akurat wiele się poprawić nie da (zamiast nieba jest biała tafla), ale w takim razie trzeba się jakoś inaczej ratować:

najpierw równowaga:

a potem jakieś działania ratunkowe, typu lekki duoton, czy coś...

Ostatnie zdjęcie niestety niefajne - nie ma wyodrębnionych poszczególnych planów, ściana za zjeżdzalnią jest bardzo agresywna, przez co pierwszy plan tak naprawdę nie jest pierwszy, tylko zlewa się z tłem. Dziecko, które skacze (dokładnie zresztą nie widać) z powodu zamrożenia krótkim czasem migawki wygląda jakby lewitowało... Słowem albo poszczególne plany wyodrębnić małą GO, albo dać dłuższy czas, żeby powstał jakiś ruch.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów