Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: Wiadomo co....

Domyślnie

2- za kolor i kadr. Odcień nieba bardzo dobrze współgra z resztą. Jak na moje laickie oko bardzo "czyste" zdjęcie a takie lubię najbardziej.
    D80 + Nikkor AS-F 18-105 VR
    Twoje Bieszczady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erde Zobacz posta
    fajna 2 (na jedynce jednak niebo tak sobie w tym świetle). Zastanawia mnie tylko ten blur na 2 w oddali. Dodawałeś go w obróbce?
    To pewnie ta furmanka,która tam jest,podniosła tuman kurzu....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Kolory z 1-ki, kadr jak pisałem z 2-ki. Nie zmienia to jednak faktu że coś dziwnego robisz z tymi kolorami. Tak jak już ktoś napisał - wygląda jakbyś desaturował te drzewa. Trawa też nie taka zielona jak być powinna.
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    Kolory z 1-ki, kadr jak pisałem z 2-ki. Nie zmienia to jednak faktu że coś dziwnego robisz z tymi kolorami. Tak jak już ktoś napisał - wygląda jakbyś desaturował te drzewa. Trawa też nie taka zielona jak być powinna.
    Nie zmienia to faktu,że jak u mnie nie dają po ślepiach to są "zdesaturowane",a u innych nazywa się to ..."delikatne,naturalne"....

Obejrzyj je na monitorze graficznym,serio...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta

Obejrzyj je na monitorze graficznym,serio...
    Hmmm....może i racja.....trzeba będzie kupić jakieś Eizo
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

tak się zastanawiam - jaki odsetek ludzi ma monitory graficzne? Zdjęcia do netu robi się głównie po to, by prezentować je dużej grupie ludzi, w której 99% ma monitory budżetowe. także to trochę taka walka z wiatrakami panie Andrzeju.
    Ostatnio edytowane przez erde ; 02-06-2010 o 12:04

Domyślnie

tak się zastanawiam - jaki odsetek ludzi ma monitory graficzne? Zdjęcia do netu robi się głównie po to, by prezentować je dużej grupie ludzi, w której 99% ma monitory budżetowe. także to trochę taka walka z wiatrakami panie Andrzeju.
    Zapewniam ,ze troszkę więcej..
    Czy to ma oznaczać ,że mam olać postęp i zarządzanie kolorem..?.Nie.Po co wtedy lustrzanka ,wielobitowe przetwarzanie i profile graficzne,CMS-y i inne pierdoły.....?
    Ja porównuję na jednym i na drugim typie.Nie każdy budżetowy ma pos.......ny kolor,natomiast większość jest żle "ustawiona"...
    Ja odpuściłem sobie dyskusje o kolorze gdy oglądam na lapku czy nieskalibrowanym,to nie ma sensu....Wiem to z własnego doświadczenia.
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

tak się zastanawiam - jaki odsetek ludzi ma monitory graficzne? Zdjęcia do netu robi się głównie po to, by prezentować je dużej grupie ludzi, w której 99% ma monitory budżetowe.
    No wlasnie podobnie pomyslalem. W domu mam powiedzmy jakis ciut lepszy budzetowy(kosztowal chyba niecale 1800 zeta dluzszy czas temu), w pracy to jakies wynalazki, znalazlem sobie sympatyczny lab Fuji i kolory na wydrukach mi sie zgadzaja...

A wracajac do zdjec to specjalnie obejrzalem u siebie w domu, w pracy i u kogos( w zadnym wypadku to nie byl jakiejs bardzo wysokiej klasy monitor)...i niestety jest troche blado, troche brakuje zycia na zdjeciach. Przeciez mozna zrobic naturalnie i zywo.

A na koniec jeszcze dodam...ze osobiscie widzialbym to w ciut cieplejszej tonacji...osz w morde, nie wierze ze ci to napisalem, a sam cie specjalnie prosilem o ocene swojego zdjecia na PW pod katem tonacji i kolorow.I wlasnie dzieki twojej ocenie "zdjales mi niebieskie okulary" jesli chodzi o kolorystyke zdjec...

Podsumowujac ten przydlugi koment to zdjeciom przydaloby sie troche zycia i cieplejszych barw, a kadrowo to jest prosto, mocno i bez udziwnien - czyli bdb, w twoim stylu.

P.S.
    Co to sie porobilo, zeby mlodszy user zwracal uwage staremu wydze( dodajmy bardzo cieplolubnemu jesli chodzi o zdjecia) uwage zeby dal bardziej cieplo.( tak uscislajac to tylko troche bardziej cieplo)
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 02-06-2010 o 12:48 Powód: dodanie wpisu w nawiasie.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Bardzo dobre kadry, jak dla mnie to 1. pozdrawiam

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów