Miły piesek?
Pozdrawiam
Sergiusz
Szukaj
Miły piesek?
Pozdrawiam
Sergiusz
Nikt nic nie napisze
Pozdrawiam
Sergiusz
Nie rozumiem za bardzo przekazu tego zdjęcia, niby jakoś nawiązuje do tematu postu, ale nie ma w nim większego sensu. Kadr mi się podoba i kolorki tezNo i to, że rodzinka jest w tle też fajnie, ale i tak nie odbieram tego pieska jako strażnika rodziny
![]()
fajne zdjęcie, tytuł nie pasuje - ale ja się na bulterierach może nie znam
D7000
No to ja też dodam coś od siebie.
Przekaz tematu chyba rozumie. Jest pies i jest rodzina w tle.
Za tymi pieskami nie przepadam bo mam złe wspomnienia z nimi
No cóż muszę to powiedzieć. Może i tylko ja tak uważam a może i nie. Nie podoba mi się to zdjęcie. Kadr mi się nie podoba. Szkoda przepałów. No i chyba nic tu nie przerabiałeś. Rozmyte tło i nic poza tym. Ale to tylko moje zdanie![]()
Zawsze może być lepiej, ale cieszmy się tym, co mamy...
choć nie przepadam za tą rasą psów, to zdjęcie mi się podoba! + za żywe kolory! tłem jest sielankowy krajobraz, a piesek jest tym "strażnikiem", który broni "nieświadomych" ludzi przed "zagrożeniem
Jestem na tak!
Klausik: Rozmyte tło jest raczej skutkiem użytej przesłony a nie efektu rozmywania w programie graficznym. Dodatkowo, krytykujesz, że autor (prawie) nic nie przerabiał, a co byś Ty tu zmienił podczas obróbki...?
D7000
Jeśli chodzi o rozmyto tło to chyba sprawa oczywista że to sprawa użytej przesłony. Co za każdym razem mam pisać: Podoba mi się rozmyte tło które jest spowodowane użyciem odpowiedniej wartości przesłony. Mam pisać podobają mi się rozmyte światła. Ale to dlatego że użyłeś długiego czasu i statywu. No proszę Cię. Nie myślałem że tu trzeba tak dokładnie mam opisywaćNo ale dobra może i mój błąd bo najpierw piszę o przerabianiu a za chwilę że tło rozmyte. Ale naprawdę domyśliłem się ze to przez odpowiednią wartość przesłony
A co bym zmienił. Zmieniłbym np to że usunąłbym przepały
![]()
Zawsze może być lepiej, ale cieszmy się tym, co mamy...
Nie myślałem, że tytuł zdjęcia będzie tu problemem. TMB dobrze trafił chodzi o to, że pies traktowany jako członek rodziny pilnuje jej spokoju swoją postawą. Jak ktoś zna charakter bulterrierów to pewnie wie o co chodzi.
Sierść psa jest mocno biała, ale nie jest przepalona - proponuje sprawdzić histogram.
Może powinienem to zdjęcie umieścić w dziale z fotografią rodzinną?
Dziękuje za opinię.
Pozdrawiam
Sergiusz
A mi się podobajest ostro i żywo
![]()
podpis niezgodny z regulaminem forum
Skontaktuj się z nami