Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Strażnik rodziny

Miły piesek?

Pozdrawiam
    Sergiusz

Domyślnie

Nikt nic nie napisze

Pozdrawiam
    Sergiusz

Domyślnie

Nie rozumiem za bardzo przekazu tego zdjęcia, niby jakoś nawiązuje do tematu postu, ale nie ma w nim większego sensu. Kadr mi się podoba i kolorki tez No i to, że rodzinka jest w tle też fajnie, ale i tak nie odbieram tego pieska jako strażnika rodziny

Domyślnie

fajne zdjęcie, tytuł nie pasuje - ale ja się na bulterierach może nie znam
    D7000

Domyślnie

No to ja też dodam coś od siebie.
    Przekaz tematu chyba rozumie. Jest pies i jest rodzina w tle.
    Za tymi pieskami nie przepadam bo mam złe wspomnienia z nimi
    No cóż muszę to powiedzieć. Może i tylko ja tak uważam a może i nie. Nie podoba mi się to zdjęcie. Kadr mi się nie podoba. Szkoda przepałów. No i chyba nic tu nie przerabiałeś. Rozmyte tło i nic poza tym. Ale to tylko moje zdanie
    Zawsze może być lepiej, ale cieszmy się tym, co mamy...

Domyślnie

choć nie przepadam za tą rasą psów, to zdjęcie mi się podoba! + za żywe kolory! tłem jest sielankowy krajobraz, a piesek jest tym "strażnikiem", który broni "nieświadomych" ludzi przed "zagrożeniem
    Jestem na tak!

Domyślnie

Klausik: Rozmyte tło jest raczej skutkiem użytej przesłony a nie efektu rozmywania w programie graficznym. Dodatkowo, krytykujesz, że autor (prawie) nic nie przerabiał, a co byś Ty tu zmienił podczas obróbki...?
    D7000

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez edmund Zobacz posta
    Klausik: Rozmyte tło jest raczej skutkiem użytej przesłony a nie efektu rozmywania w programie graficznym. Dodatkowo, krytykujesz, że autor (prawie) nic nie przerabiał, a co byś Ty tu zmienił podczas obróbki...?
    Jeśli chodzi o rozmyto tło to chyba sprawa oczywista że to sprawa użytej przesłony. Co za każdym razem mam pisać: Podoba mi się rozmyte tło które jest spowodowane użyciem odpowiedniej wartości przesłony. Mam pisać podobają mi się rozmyte światła. Ale to dlatego że użyłeś długiego czasu i statywu. No proszę Cię. Nie myślałem że tu trzeba tak dokładnie mam opisywać No ale dobra może i mój błąd bo najpierw piszę o przerabianiu a za chwilę że tło rozmyte. Ale naprawdę domyśliłem się ze to przez odpowiednią wartość przesłony A co bym zmienił. Zmieniłbym np to że usunąłbym przepały

Domyślnie

Nie myślałem, że tytuł zdjęcia będzie tu problemem. TMB dobrze trafił chodzi o to, że pies traktowany jako członek rodziny pilnuje jej spokoju swoją postawą. Jak ktoś zna charakter bulterrierów to pewnie wie o co chodzi.

Cytat Zamieszczone przez Klausik Zobacz posta
    Zmieniłbym np to że usunąłbym przepały
    Sierść psa jest mocno biała, ale nie jest przepalona - proponuje sprawdzić histogram.

Może powinienem to zdjęcie umieścić w dziale z fotografią rodzinną?

Dziękuje za opinię.

Pozdrawiam
    Sergiusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SWegnerowski Zobacz posta
    Sierść psa jest mocno biała, ale nie jest przepalona - proponuje sprawdzić histogram.
    No rzeczywiście. Sprawdziłem histogram i wszystko się zgadza. Ale na moim monitorze wyglądało na przepalone. Muszę monitor wymienić bo to już nie pierwszy raz. Histogram pokazuje że jest ok brak przepałów. Także sory

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów